Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο Ερντογάν αποκοιμήθηκε ξανά μπροστά στις κάμερες – Φήμες για την υγεία του

Ερντογάν
Φωτογραφία από Twitter: @abdbozkurt

Δεν είναι πια… είδηση το ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκοιμιέται κατά διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Αυτό έγινε, λοιπόν, ξανά. Αυτή τη φορά όσο βρισκόταν δίπλα στον Ανγκολέζο ομόλογό του Ζοάο Λουρένσο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη νοτιοαφρικανική χώρα.

Ο Ερντογάν δείχνει και πάλι αδύναμος μπροστά στις κάμερες, είτε με τα βλέφαρά να βαραίνουν και να τον παίρνει στιγμιαία ο ύπνος, είτε να χάνει τα λόγια του ή να βγαίνουν με δυσκολία οι λέξεις από το στόμα του. Καταστάσεις που εντείνουν τις φήμες στην Τουρκία, για την κατάσταση της υγείας του και με την αντιπολίτευση να μιλάει ευθέως για έναν «άρρωστο» ή «υπερβολικά κουρασμένο» Ερντογάν.

Δημοσιοποιώντας και σχολιάζοντας το επίμαχο απόσπασμα από το βίντεο της κοινής συνέντευξης τύπου Ερντογάν – Λουρένσο ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, έγραψε πως η εικόνα του Τούρκου προέδρου στην Αγκόλα, αποτελεί «πιθανή ένδειξη για την άρρωστη υγεία του».

Ο διαχειριστής του ανεξάρτητου δικτύου Nordic Monitor, που ασκεί σφοδρή κριτική στην τουρκική κυβέρνηση, συμπλήρωσε καυστικά πως ο Ερντογάν «καθάρισε και τη μύτη του μπροστά στις κάμερες και στους δημοσιογράφους».

Δείτε το βίντεο

https://twitter.com/abdbozkurt/status/1450820507662790667?s=20

Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Ερντογάν

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει πως τα ποσοστά του Τούρκου προέδρου, βρίσκονται στο ναδίρ, καθώς κινούνται σε χαμηλό 19ετίας.

Πιο αναλυτικά, τα ποσοστά του ΑΚΡ δεν ξεπερνούν το 31,7%, μαζί με αναποφάσιστους, τη στιγμή που το 2002 οπότε είχε έρθει στην εξουσία το κυβερνών κόμμα συγκέντρωνε το 36%, ενώ τα ποσοστά του είχαν φτάσει μέχρι και στο 52%.

Click4more: Κατεχόμενα: Νέο ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή Τουρκοκύπριο πολιτικό

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το εθνικιστικό κόμμα – κυβερνητικός εταίρος Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί (MHP) σημειώνει 10%, δηλαδή και τα δύο κόμματα δεν υπερβαίνουν το 42%.

Συγκριτικά, τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης συγκεντρώνουν το 51%, και καταφέρνουν να εκλέξουν πρόεδρο, ενώ και τα 6 κόμματα της αντιπολίτευσης φθάνουν στο 58%.

Αναλυτές σημειώνουν δε ότι η συνεχιζόμενη φθορά που δέχεται ο Ερντογάν και το κόμμα του θα έχει και συνέχεια, λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης της Τουρκίας και τη μείωση των εισοδημάτων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις