Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ο Ερντογάν αρνείται τα… δώρα της Ευρώπης!

Ο Ερντογάν αρνείται τα… δώρα της Ευρώπης!

Για πολιτική δωροδοκία κάνει λόγο η Τουρκία μετά τα… δώρα της Ευρώπης για το θέμα των προσφύγων. Φαίνεται πως ο Ερντογάν δεν είναι ευχαριστημένος από τη στιγμή που ανάμεσα στα ανταλλάγματα που του προσφέρουν οι Ευρωπαίοι δεν είναι οι κοινές περιπολίες από Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο.

Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεδρίασε την Πέμπτη (15.10.2015) στις Βρυξέλλες “προσέφερε” στην Τουρκία σχεδόν 3 δισ. ευρώ ως χρηματοδότηση, απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες και επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Όλα σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια της Τουρκίας στη διαχείριση της κρίσης με τους πρόσφυγες.

Αλλά όλα αυτά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ, δεν θα πρέπει να είναι αντικείμενο “πολιτικής δωροδοκίας”. Κι αν οι Ευρωπαίοι μίλησαν για συμφωνία της Κομισιόν με την Τουρκία, η Άγκυρα μέσω του Τσελίκ λέει πως τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί και πως οι συνομιλίες συνεχίζονται.

Η διαδικασία για την ένταξη στην ΕΕ χωρίζεται σε κεφάλαια, ωστόσο η αίτηση της Τουρκίας έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο τα τελευταία χρόνια λόγω των έντονων διαφορών σε θέματα όπως το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε