Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο Ερντογάν διαμαρτυρήθηκε στον Μακρόν για τις επικρίσεις για την επιχείρηση στο Αφρίν

Ο Ερντογάν διαμαρτυρήθηκε στον Μακρόν για τις επικρίσεις για την επιχείρηση στο Αφρίν
Φωτογραφία Reuters

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ότι είναι ενοχλημένος για τους αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της χώρας του στην περιοχή του Αφρίν, στη βόρεια Συρία, όπως έγινε γνωστό απόψε από μια πηγή της τουρκικής προεδρίας.

Από τις χώρες της Δύσης, η Γαλλία είναι μία από αυτές που έχουν επικρίνει με τον εντονότερο τρόπο τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων των Μονάδων Προστασίας του Λαού στο Αφρίν. Οι τουρκικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Αφρίν την περασμένη Κυριακή.

Τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ και η Γαλλία κάλεσαν την Τουρκία να διακόψει τις επιχειρήσεις της στη βόρεια Συρία, με βάση το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για την εκεχειρία σε όλη τη Συρία. Από την απόφαση αυτή εξαιρούνταν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, της Αλ Κάιντα και συνεργαζόμενων οργανώσεων που έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η Άγκυρα, που θεωρεί τις YPG τρομοκρατική οργάνωση, απέρριψε τις εκκλήσεις των δύο συμμάχων της στο ΝΑΤΟ, κατηγορώντας τη Γαλλία ότι δίνει “λανθασμένες πληροφορίες” για το ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις