Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Ερντογάν και ο… φοίνικας! Νέο… χολιγουντιανό προεκλογικό σποτ [vid]

Ερντογάν Τουρκία προεκλογικό σποτ

Το σενάριο επαναλαμβάνεται και αυτή τη φορά. Από τον Μωάμεθ τον Πορθητή, στον Αμπντουλχαμίντ και τον Κεμάλ έως φυσικά τον ίδιο τον Ερντογάν. Πρωταγωνιστής ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας. Αφηγητής στην αρχή και… εκείνος που ρίχνει αυλαία στο νέο προεκλογικό σποτ.

Το 2 λεπτών και 50 δευτερολέπτων video ανέβασε ο ίδιος ο Ερντογάν στο λογαριασμό του στο twitter το βράδυ της Δευτέρας (18.06.2018). Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της Κυριακής. Και ο Τούρκος πρόεδρος παίζει ακόμη ένα προεκλογικό χαρτί. Χολιγουντιανών προδιαγραφών και αυτή τη φορά.

Ένα διαφημιστικό που δεν ξεφεύγει από τα προηγούμενα. Ο Μωάμεθ ο Πορθητής, ο Αμπντουλχαμίντ που είναι πρότυπο για τον Ερντογάν, ο Κεμάλ και φυσικά ο ίδιος ο Ερντογάν. Από την αρχή έως το τέλος, ένας Φοίνικας “διαπερνά” την ιστορία της Τουρκίας. Φτάνει έως το διάστημα (!) και καταλήγει… στον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο.

Ερντογάν αφηγητής

Καθ’ όλη τη διάρκεια του video, ακούγεται η φωνή του ίδιου του Ερντογάν. Από το… «αχ» των ομιλιών, στο «έι Τουρκία», ο πρόεδρος της χώρας στέλνει το δικό του μήνυμα: πως με εκείνον η Τουρκία θα αναγεννηθεί. Εξ ου και ο Φοίνικας.

«Έι Τουρκία. Είσαι στην αρχή του δρόμου του ατελείωτου. Εσύ, ο Αλπ Αρσλάν που άνοιξε τους δρόμους της Ανατολίας, είσαι ο Μελίκ Σαχ που ανύψωσε τους προγόνους σου. Το όνειρο που βλέπεις είναι για καλό. Είναι το πλατάνι που τρύπησε το στήθος του Οσμάν.

Έι Τουρκία, να ξέρεις το παρελθόν σου για να γίνει φως για το μέλλον. Όπως είπε ο Πορθητής εκεί που φτάνει η θέλησή σου, να μην μπορούν να φτάνουν τα όνειρά σου. Όταν υψώνει το ξίφος σου, η Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί τον στρατό σου. Εσύ δεν είσαι αυτός που άλωσες εδάφη, αλλά άλωσες καρδιές», ακούγεται να λέει ο Ερντογάν.

Και θαυμαστά τα έργα του

Εκτός από τον Μωάμεθ και τον Αμπντουλχαμίντ, όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο Μανώλης Κωστίδης, υπάρχει και η αναφορά στον Κεμάλ. Στο ταξίδι του από την Κωνσταντινούπολη στη Σαμσούντα για να ξεκινήσει τον απελευθερωτικό αγώνα, σύμφωνα με τους Τούρκους.

Και το video φτάνει στο σήμερα. Ο Φοίνικας πετά πάνω από γέφυρες, αεροδρόμια, δρόμους. Και ο Ερντογάν ακούγεται να καλεί την… Τουρκία να του δώσει το χέρι της. Για να την οδηγήσει σε καλύτερες μέρες.

«Τώρα δώσε το χέρι σου να ξεκινήσει η πιο δυνατή περίοδος. Για να ανανεωθούμε, να τρέξουμε γρήγορα. Για να ανυψωθούμε. Για σταθερότητα και μέλλον. Να αφήσουμε πίσω τους καυγάδες, τη μοιρολατρεία, για ενότητα και ευημερία. Η εποχή της Τουρκίας, η ώρα της Τουρκίας».

Και το σποτ “κλείνει” με τον Ερντογάν να δείχνει με το δάχτυλό του τον Φοίνικα και να ζητά, τι άλλο, την ψήφο των πολιτών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις