Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ο Ερντογάν ξαναέγραψε την Ιστορία – Το ανιστόρητο σχολικό βιβλίο και ο Σαίξπηρ που ήταν… μουσουλμάνος

Ο Ερντογάν ξαναέγραψε την Ιστορία – Το ανιστόρητο σχολικό βιβλίο και ο Σαίξπηρ που ήταν… μουσουλμάνος

Το ύπουλο παιχνίδι του Τούρκου προέδρου με τη νεολαία της χώρας του. Σε ένα σχολικό βιβλίο δικαιολογούνται οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η ΕΕ αποκαλείται «Χριστιανική Ένωση» και ο Κεμάλ αμφισβητείται με κάθε ευκαιρία.

Ο Τζορτζ Όργουελ στο επικό βιβλίο του 1984 έγραφε για την Ιστορία και την σημασία της: «Αυτός που ελέγχει το παρελθόν ελέγχει και το μέλλον. Αυτός που ελέγχει το σήμερα, ελέγχει και το παρελθόν».

Και είχε απόλυτο δίκιο. Και τον έχει μελετήσει μάλλον πολύ καλά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος εδώ και χρόνια κόβει και ράβει την Ιστορία στα μέτρα του.

Δεν είναι ο πρώτος Τούρκος ηγέτης που το κάνει αυτό και δυστυχώς ούτε και ο τελευταίος. Μόνο που αυτός το κάνει μεθοδικά.

Τα σχολικά βιβλία είναι ένα πολύ χρήσιμο όχημα για να σβήσει κάποιος το παρελθόν και να τονίσει το σήμερα.

Στην Τουρκία του Ερντογάν τα σχολικά βιβλία έχουν γραφτεί με τέτοιο τρόπο που να μειώσουν αν όχι να εξαφανίσουν τον Κεμάλ Ατατούρκ που είναι ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους. 

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να προσπεράσει τον Κεμάλ Ατατούρκ και να γυρίζοντας πίσω την Ιστορία και να αναδείξει την εποχή πριν από αυτόν την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τον Ερντογάν να είναι ένα βήμα πριν ανακηρυχθεί Σουλτάνος.

Το ανιστόρητο βιβλίο της Ιστορίας

Σε ένα εκτενές άρθρο του το Nordic Monitor περιέγραφε πριν από έναν χρόνο πως ο Ερντογάν ξαναγράφει με δόλο την Ιστορία και την φέρνει στα μέτρα του και εμποτίζει τις νέες γενιές με λάθος στοιχεία και οπτική ακόμα και για τα πιο σύγχρονα γεγονότα της Ιστορίας. 

Στο άρθρο του ο εξόριστος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt, έγραφε ότι στους μαθητές του Λυκείου η Σύγχρονη Ιστορία είναι γεμάτη αντιαμερικανικές και αντιευρωπαϊκές αναφορές.

Η έκδοση του 2018 γραμμένη από τους Emrullah Alemdar και Savaş Keles που εκτυπώθηκε από το Εθνικό Τυπογραφείο εμφανίζεται να δικαιολογεί τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου από την Αλ Κάϊντα, χαρακτηρίζει χριστιανικό κλαμπ την ΕΕ με ηγέτη τον Πάπα και ασκεί δριμύτατη κριτική στο ΝΑΤΟ.

Ειδικά για την ΕΕ γράφει ότι «η χριστιανική ΕΕ δεν θέλει την Τουρκία στους κόλπους της γιατί είναι μουσουλμανική χώρα». Κάτι που είχε πει σε μια ομιλία του ο Ερντογάν τον Απρίλιο του 2017 αποκαλώντας την ΕΕ «Συμμαχία Σταυροφόρων».

Έχει ακόμα και φωτογραφία των ηγετών της ΕΕ με τον Πάπα από τις 24 Μαρτίου 2017 όταν γιορτάστηκαν τα 60 χρόνια από την Συνθήκη της Ρώμης. 

Όσο για το ΝΑΤΟ το σχολικό βιβλίο αναφέρει ότι η εισδοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ ανάγκασε την χώρα να αποδυναμώσει την πολεμική της μηχανή και να εξαρτάται από τις ΗΠΑ.

Το βιβλίο φυσικά περιγράφει τις έρευνες για διαφθορά που έγιναν εναντίον του Ερντογάν και της οικογένειάς του του Δεκέμβριο του 2013 ως πραξικόπημα και τον ίδιο χαρακτηρισμό χρησιμοποιεί για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έγιναν στο πάρκο Γκεζί το καλοκαίρι του 2013.

Με άλλα λόγια μέσα από τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ποτίζει με μίσος τους νεαρούς Τούρκους για ότι δεν είναι τουρκικό και παραχαράσσει την ιστορία με επικίνδυνο τρόπο.

Ο Σαίξπηρ ήταν μουσουλμάνος 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει «αγκαλιάσει» ό,τι πιο ακραίο, γραφικό και ανιστόρητο υπάρχει. Λάτρευε τον αυτοαποκαλούμενο ιστορικό Καντίρ Μισίρογλου ο οποίος έφυγε από την ζωή το 2019 με τον Ερντογάν να μιλάει για έναν σπουδαίο άνθρωπο. 

Ο «σπουδαίος» αυτός άνθρωπος είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο Σαίξπηρ ήταν κρυφός μουσουλμάνος και το όνομά του ήταν Σεΐχ Πιρ. 

Είχε δηλώσει επί λέξει: «Ο Σαίξπηρ έζησε πριν από 500 χρόνια. Ο Σαίξπηρ δεν ήταν Άγγλος. Δεν υπήρξε ποτέ Άγγλος. Κανένας Σαίξπηρ δεν πήγε στην Βρετανία. Το αληθινό του όνομα ήταν Σεΐχ Πιρ και ήταν κρυφός μουσουλμάνος».

Μερικά από τα έργα του συγκεκριμένου ανθρώπου ήταν: «Οι Ελληνικές θηριωδίες, το μαύρο βιβλίο των Τούρκων» και φυσικά ένα βιβλίο με τις αμαρτίες του άσπονδου εχθρού του Ερντογάν Φετουλάχ Γκιουλέν.

με πληροφορίες από Nordic Monitor

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις