Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο Ερντογάν οδηγεί το τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Ο Ερντογάν οδηγεί το τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Μέχρι και τιμόνι έπιασε ο μεγάλος ηγέτης Ταγίπ Ερντογάν για να προωθήσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου στην Τουρκία.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο Ερντογάν μόνο «Σουμάχερ» δεν είναι αφού το πηγαίνει αργά (σ.σ. μπορεί να θέλει στρώσιμο). Σε μια υπέρλαμπρη τελετή ο Πρόεδρος της Τουρκίας, παρουσίασε σήμερα το TOGG, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και το οδήγησε κιόλας για να δείξει πόσο καλό είναι.

Η Τουρκία σχεδιάζει να παράγει έως 175.000 οχήματα ετησίως στο πλαίσιο του σχεδίου της για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξ ολοκλήρου στη χώρα, προσελκύοντας επενδύσεις 22 δισεκ. λιρών (3,7 δισεκ. δολαρίων) σε βάθος 13 ετών. Το σχέδιο για την παραγωγή αυτοκινήτου αποκλειστικά εγχώριας κατασκευής είναι εδώ και πολύ καιρό στόχος του Ερντογάν και του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ προκειμένου η χώρα να εμφανιστεί ως σημαντική οικονομική δύναμη των αναδυόμενων αγορών.

Δείτε το βίντεο με τον Ερντογάν στο τιμόνι

https://twitter.com/aksamwebtv/status/1210571538812035073?s=20

Η Τουρκία είναι ήδη μεγάλος εξαγωγέας προς την Ευρώπη οχημάτων που κατασκευάζονται στην εγχώρια αγορά από εταιρίες όπως οι Ford, Fiat Chrysler, Renault, Toyota και Hyundai.
Το νέο πρόγραμμα, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, θα λάβει κρατική στήριξη, όπως φοροαπαλλαγές, ενώ θα συστηθεί μια μονάδα παραγωγής στο κέντρο της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Μπούρσα (Προύσα) της βορειοδυτικής Τουρκίας, σύμφωνα με προεδρική απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Πέντε μοντέλα του αυτοκινήτου θα παραχθούν από 4.000 καιπλέον εργαζόμενους, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενώ η κυβέρνηση έχει εγγυηθεί ότι θα αγοράσει 30.000 οχήματα έως το 2035.
Ο Ερντογάν αποκάλυψε για πρώτη φορά τα σχέδιά του τον Νοέμβριο του 2017 για να κυκλοφορήσει στην αγορά έως το 2021 ένα αυτοκίνητο που θα έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στην Τουρκία. Στη σημερινή τελετή αναμένεται να οδηγήσει ένα πρωτότυπο μοντέλο σε μια γέφυρα στη βορειοδυτική περιοχή του Γκέμπτζε.
Η κοινοπραξία, που ονομάζεται Turkey’s Automobile Initiative Group (TOGG), συστήθηκε στα μέσα του 2018 από πέντε βιομηχανικούς ομίλους: τον όμιλο Anadolu, τον BMC, τον όμιλο Kok, τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας Turkcell και τη Zorlu Holding, μητρική της εταιρίας κατασκευής τηλεοράσεων Vestel.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις