Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Ερντογάν «πήγε» σε Φεστιβάλ Κινηματογράφου για να κατηγορήσει την Ελλάδα για ρατσισμό

Επιμένει να κατηγορεί την Ελλάδα πως συμπεριφέρεται απάνθρωπα στους πρόσφυγες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το έκανε ξανά την Κυριακή (21.06.2020), λίγες ώρες αφού ο υπουργός των Εξωτερικών του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε… παζάρια στην ανατολική Μεσόγειο!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του σε φεστιβάλ ταινιών και αναφερόμενος στο προσφυγικό, μίλησε ξανά για τα ελληνοτουρκικά σύνορα, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες του για απάνθρωπες συνθήκες.

Click4more Νέα “πρόσκληση” Τσαβούσογλου στην Ελλάδα για διάλογο

Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ, είπε πως οι «απάνθρωπες» συνθήκες στα ελληνοτουρκικά σύνορα δείχνουν το πως συμπεριφέρονται κάποιες ευρωπαϊκές χώρες στους πρόσφυγες και κατηγόρησε την Ευρώπη πως δεν έχει πάρει μέτρα υπέρ των προσφύγων.

«Δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις  προς την Τουρκία και η χώρα μας αφέθηκε μόνη για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό κύμα. Οι πρόσφυγες που κατάφεραν να φτάσουν στην Ευρώπη έγιναν θύματα της ρατσιστικής και της εχθρικής πολιτικής. Τον περασμένο χρόνο οι απάνθρωπες εικόνες που διαδραματίστηκαν στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας ήταν ένα καλό παράδειγμα για να δείξει πως βλέπουν τους πρόσφυγες κάποιες χώρες της Ευρώπης», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις