Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Ερντογάν προετοιμάζει τον… διάδοχο του! Η κίνηση με νόημα που “αποκαλύπτει” το σχέδιο του – Video

Ο Ερντογάν προετοιμάζει τον… διάδοχο του! Η κίνηση με νόημα που “αποκαλύπτει” το σχέδιο του – Video
Ο Μπιλάλ Ερντογάν στην επίσημη συνάντηση

– Το πρόσωπο που συνόδευσε τον Ερντογάν στην Κιργιζία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και “φούντωσε” τα σενάρια για το σχέδιο του Τούρκου προέδρου
– Εξοργισμένο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP
– Φωτογραφίες και βίντεο

Η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρωτεύουσα της Κιργιζίας, παρουσίασε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτό που αρχικά αναμενόταν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας επισκέφθηκε το Μπισκέκ για να μιλήσει στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Τουρκίας – Κιργιζίας, ενώ είχε και συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης.
Ο “σουλτάνος” συνοδευόταν από υπουργούς του, τη σύζυγό του, Εμινέ, και τον γιό του, Μπιλάλ Ερντογάν. Και η παρουσία του τελευταίου είναι αυτή που έκανε την επίσκεψη στην Κιργιζία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

https://www.youtube.com/watch?v=OqBI86lrlYk

Ο Μπιλάλ Ερντογάν, όχι μόνο συνόδευσε τον πατέρα του σε επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό, αλλά παρευρέθηκε και στην σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών με μέλη της κυβέρνησης της Κιργιζίας. Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αποκάλυπταν την παρουσία του Μπιλάλ Ερντογάν μέσα στη σύσκεψη, προκάλεσαν την οργή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP, με στελέχη του να ρωτούν με ποια αρμοδιότητα έδωσε το παρών ο γιος του Τούρκου προέδρου.

Στην Άγκυρα, αυτή η κίνηση ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προετοιμάσει τον γιο του, για την “είσοδο” του στον χώρο της πολιτικής και της διπλωματίας.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ακολούθησε παρόμοια τακτική και πριν από λίγα χρόνια με τον γαμπρό του και τωρινό υπουργό Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ποιος είναι ο Μπιλάλ Ερντογάν

Ο Μπιλάλ Ερντογάν γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1981 και είναι το τρίτο παιδί του Τούρκου προέδρου. Είναι μέτοχος της ναυτιλιακής εταιρείας “BMZ Group” και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του εκπαιδευτικού ιδρύματος “TÜRGEV”.

Είναι παντρεμένος με την Ρεϊβάν Ουζουνέρ από το 2003 και μαζί έχουν δυο γιούς, τον Ομέρ Ταγίπ και τον Αλί Ταχίρ.

Μπλεγμένος… παντού!

Μερικές μόνο από τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί μέχρι σήμερα περιλαμβάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μεταβιβάσεις κρατικής γης ανάλογα με το «τίμημα» που θα καταβληθεί στον αρχηγό της «φαμίλιας» (το καταγεγραμμένο τηλεφώνημα με τον πατέρα του, που μιλούσε για μία πληρωμή ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων δημιούργησε το 2014 ένα τεράστιο σκάνδαλο που αποδόθηκε σε «εχθρούς της Τουρκίας» και κουκουλώθηκε αμέσως), οικονομική διαφθορά, απροκάλυπτες παρεμβάσεις στην λειτουργία των ΜΜΕ, σε διώξεις «αντιφρονούντων» (δημοσιογράφων, στρατιωτικών, δικαστών, εισαγγελέων, αστυνομικών).

Όλες οι δικαστικές υποθέσεις που ξεκίνησαν στην Τουρκία και στην Ιταλία (όπου κατέφυγε το 2015 μέχρι η κατάσταση να τεθεί «υπό απόλυτο έλεγχο» μέσα στην Τουρκία), έχουν “θαφτεί”. Ρώσοι και Σύριοι έχουν καταγγείλει δημόσια τον Μπιλάλ Ερντογάν, για ισχυρούς δεσμούς με δίκτυα τρομοκρατίας και λαθρεμπόριο πετρελαίου από τους τζιχαντιστές, γεγονός που του έχει «χαρίσει» τον τίτλο «Υπουργός Πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους».

Οι προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα

Στα χνάρια του πατέρα του, ο Μπιλάλ Ερντογάν έχει κάνει προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

«Όταν ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα, όταν τα παιδιά αυτής της ωραίας πατρίδας έριξαν στη θάλασσα τους Έλληνες, οι Έλληνες ήταν στην πραγματικότητα η «λαβίδα» των ιμπεριαλιστών εκείνης της εποχής. Και αυτό το έθνος αγωνιζόμενο δίπλα-δίπλα και χέρι με χέρι νίκησε τους Έλληνες», είχε πει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, είχε παρομοιάσει τον πατέρα του με τον Τούρκο στρατιώτη που κάρφωσε τη σημαία της Τουρκίας στα τείχη της Κωνσταντινούπολης, αμέσως μετά την άλωση της.

Με πληροφορίες από Cumhuriyet

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις