Πέμπτη, 22 Φεβ.
11oC Αθήνα

Ο Ερντογάν στην τελετή παράδοσης στο Ναυτικό νέων πλοίων – Αναφορές στη Γαλάζια Πατρίδα και επίθεση σε Νετανιάχου

Ο Ερντογάν στην τελετή παράδοσης στο Ναυτικό νέων πλοίων – Αναφορές στη Γαλάζια Πατρίδα και επίθεση σε Νετανιάχου

Στην τελετή παράδοσης στο Ναυτικό των νέων πλοίων έδωσε το παρών ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας μάλιστα αναφορά στη Γαλάζια Πατρίδα.

Η τελετή στην οποία ήταν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιλάμβανε την παράδοση στο Ναυτικό του πρώτου πλοίου τουρκικής ναυπήγησης φρεγατών κλάσης Istanbul, TCG Istanbul, καθώς και του πλοίου ναυτικού ανεφοδιασμού και υποστήριξης μάχης TCG Derya, του δεύτερου μεγαλύτερου πλοίου του τουρκικού Στόλου μετά το μίνι αεροπλανοφόρο Anadolu.

Να σημειωθεί ότι στο δυναμικό του τουρκικού Στόλου έχουν ενταχθεί επίσης το πλοίο ανεφοδιασμού TCG Arif Ekmekci όπως και το μη επανδρωμένο ναυτικό όχημα Marlin.

Ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στην ομιλία του ότι η Τουρκία υιοθετώντας το σύνθημα «όποιος κυριαρχεί στις θάλασσες, κυριαρχεί στον κόσμο» του Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα, έχει υλοποιήσει πολλά έργα για να διασφαλίσει την ασφάλεια της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Τόνισε επίσης όπως μεταδίδει η ΕΡΤ ότι η συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας στη ναυπήγηση πολεμικών πλοίων έχει φτάσει σε ποσσοτό 80%, κα΄νοντας αναφορά σε πλοία αμφίβιας επίθεσης πολλαπλών χρήσεων, πλοία ναυτικού ανεφοδιασμού, στον εκσυγχρονισμό φρεγατών κλάσης Barbaros και Stack, στο υποβρύχιο νέου τύπου, στον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων κλάσης Preveze, στην ναυπήγηση μη επανδρωμένου ναυτικού οχήματος.

«Σήμερα, δεν είναι δυνατόν τα έθνη που δεν μπορούν να είναι ισχυρά και ανεξάρτητα στον τομέα της άμυνας να ατενίζουν το μέλλον τους με αυτοπεποίθηση. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται η χώρα μας είναι η γεωγραφία όπου οι συγκρούσεις, οι πολιτικές κρίσεις και οι συγκρούσεις στον κόσμο είναι πιο έντονες» δήλωσε ο Ερντογάν. «από τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο μέχρι τις σφαγές στη Γάζα, από τις διώξεις στη Συρία μέχρι την κρίση στη Λιβύη, κάθε περιστατικό που απασχολεί την ατζέντα της ανθρωπότητας λαμβάνει χώρα ακριβώς δίπλα μας. Μέσα σε όλες αυτές τις εντάσεις και τις κρίσεις, η Τουρκία έχει αναδειχθεί σε μνημείο σταθερότητας, παρά τις παγίδες που της έχουν στηθεί εδώ και χρόνια» σημείωσε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας χαρακτηρίζοντας «Φύρερ» τον Νετανιάχου. «Οι οργανισμοί που είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της παγκόσμιας ασφάλειας απέτυχαν, έμειναν μετεξεταστέοι και έχασαν σημαντικά την υπόληψή τους. Απλώς έμειναν να παρακολουθούν τη βαρβαρότητα που φτάνει στα όρια της γενοκτονίας του σύγχρονου Φύρερ Νετενιάχου και της αιμοσταγούς ομάδας του, που είναι γεμάτη μίσος εναντίον του παλαιστινιακού λαού» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «αυτοί που αφαίρεσαν τη ζωή σχεδόν 25 χιλιάδων αθώων κατοίκων της Γάζας, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, προκαλώντας πόνο σε συνολικά 100 χιλιάδες ανθρώπους συνολικά, θα αντιμετωπίσουν φυσικά τις συνέπειες των πράξεών τους. Για να το πούμε ευθέως, οι δυτικές χώρες και οι διεθνείς θεσμοί ασφαλείας, δεν πέρασαν τις εξετάσεις στο ζήτημα της Γάζας, δεν έχουν πλέον καμία αξιοπιστία. Αποκαλύφθηκε το φασιστικό πρόσωπο αυτών που στα λόγια κάνουν τους προασπιστές της δημοκρατίας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις