Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Ερντογάν στο… παλάτι – Ο “κόκκινος” Κάρολος, η χειραψία και η… σιγή [pics]

Ερντογάν Κάρολος

Από την πρώτη στιγμή που “πάτησε” το πόδι του στο Λονδίνο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε γίνει γνωστό πως θα γίνει δεκτός και από τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Για την ώρα, όμως, έχει δει μόνο τον διάδοχό της, πρίγκιπα Κάρολο.

Ο Ερντογάν έφτασε στη βρετανική πρωτεύουσα το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Στο πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψής του στο Λονδίνο, έγινε γνωστό, ήταν και η επίσκεψη στο Μπάκιγχαμ για να συναντήσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν από τη μονάρχη της Βρετανίας να πει «tamam» (σ.σ. αρκετά) στον Ερντογάν.

Ο… αντιπρόσωπος

Πριν από τη Βασίλισσα, ο Ερντογάν πήγε σε ένα άλλο… παλάτι. Για να δει τον πρίγκιπα Κάρολο, τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου. Η συνάντηση έγινε την ώρα που Κούρδοι και Τούρκοι συγκρούονταν με τη βρετανική αστυνομία κοντά στη Ντάουνιγκ Στριτ, επόμενο σταθμό του Ερντογάν για να δει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Οι πληροφορίες για τη συντάντηση βγαίνουν με το… σταγονόμετρο. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι πως έγινε στο Clarence House, επίσημη κατοικία του πρίγκιπα και διήρκεσε 40 λεπτά.

“Κόκκινος” Κάρολος

Από τις φωτογραφίες με την καθιερωμένη χειραψία που δόθηκαν στη δημοσιότητα άλλο ήταν που έκανε εντύπωση. Το πόσο κόκκινος ήταν στο πρόσωπο ο πρίγκιπας Κάρολος. Τουλάχιστον εκείνος ήταν χαμογελαστός. Σε αντίθεση με τον επισκέπτη του που δεν αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ το παγωμένο προσωπείο του.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις