Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

O Ερντογάν συνέλαβε 235 Κούρδους με πρόφαση το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

O Ερντογάν συνέλαβε 235 Κούρδους με πρόφαση το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

Αυξήθηκε ο αριθμός των Κούρδων που συνέλαβαν οι τουρκικές Αρχές μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση με τους 44 νεκρούς και τους 155 τραυματίες έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας το Σάββατο (10.11.2016). Συνολικά 235 άνθρωποι έχουν συλληφθεί μέσα σε λίγες ώρες με την κατηγορία ότι έκαναν προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης ή δρούσαν για λογαριασμό του ΡΚΚ.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι η επιχείρηση, η οποία ακολούθησε τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποιήθηκε σε 11 τουρκικές επαρχίες από τα βορειοδυτικά ως τα νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας.

Ριζοσπαστική οργάνωση που πρόσκειται στο PKK και αυτοαποκαλείται “Τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν” ανέλαβε χθες (11-12-2016) την ευθύνη για τις επιθέσεις του Σαββάτου έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας. Τα ξημερώματα, περίπου 500 αστυνομικοί υποστηριζόμενοι από θωρακισμένα οχήματα και ένα ελικόπτερο εξαπέλυσαν επιχείρηση στην πόλη Άδανα της νότιας Τουρκίας και συνέλαβαν 25 αξιωματούχους του HDP, μετέδωσε το Anadolu.

Μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Κωνσταντινούπολη συνέλαβαν σε ξεχωριστές επιχειρήσεις 20 αξιωματούχους του φιλοκουρδικού κόμματος, περιλαμβανομένου του τοπικού επικεφαλής, και έκαναν έρευνες σε διάφορες διευθύνσεις, μεταξύ των οποίων και τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην ίδια πόλη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ανάμεσα στα 17 στελέχη του κόμματος που συνελήφθησαν στη διάρκεια εφόδων στην Άγκυρα είναι και ο ανώτερος αξιωματούχος του HDP, μετέδωσε το πρακτορείο και πρόσθεσε ότι 51 άνθρωποι συνελήφθησαν στην πόλη Μερσίνη της νότιας Τουρκίας και πέντε στην βορειοδυτική επαρχία Μανίσα.

Οι ηγέτες του HDP, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, είναι ήδη προφυλακισμένοι αναμένοντας τη δίκη τους κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με το PKK και η Άγκυρα κατηγορεί συχνά το κόμμα ότι αποτελεί την πολιτική πτέρυγα της ένοπλης οργάνωσης.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε