Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ο Ερντογάν βάζει την Αγία Σοφία στο τουρκικό διαβατήριο

Ο Ερντογάν βάζει την Αγία Σοφία στο τουρκικό διαβατήριο

Την πρόθεσή του να τοποθετήσει την εικόνα της Αγιάς Σοφιάς στο τουρκικό διαβατήριο γνωστοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου ότι, οι προετοιμασίες για τα νέα διαβατήρια έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό και θα περιλαμβάνουν και την εικόνα της Αγίας Σοφίας.

Ο Ερντογάν είπε πως, στη μέση των διαβατηρίων, που αναμένεται να είναι έτοιμα τον Αύγουστο, θα υπάρχει και η Αγιά Σοφιά, ενώ όπως είπε στις πρώτες σελίδες του θα είναι το Τοπ Καπί.

«Δημιουργήσαμε την υποδομή για την παραγωγή διαβατηρίων στη χώρα μας, ο εφοδιασμός των οποίων έχει γίνει δύσκολη λόγω της κρίσης με τα τσιπ. Οι σελίδες του νέου μας διαβατηρίου, που είναι ένα από τα πιο ασφαλή διαβατήρια στον κόσμο, ξεκινούν με το παλάτι Τοπ Καπί και τελειώνουν με το πρώτο κτίριο του κοινοβουλίου και στην μέση ακριβώς είναι το τζαμί της Αγίας Σοφίας. Ελπίζουμε ότι το νέο μας διαβατήριο, το οποίο θα εκδοθεί στους πολίτες μας από τον Αύγουστο, θα είναι επωφελές για τη χώρα μας και το έθνος μας» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις