Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Γιλντιρίμ προαναγγέλλει αντίποινα για τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών σε επίθεση στη Συρία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η Τουρκία θα εκδικηθεί για την επίθεση στη Συρία στην οποία σκοτώθηκαν τρεις Τούρκοι στρατιώτες, προειδοποίησε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

“Τρεις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στη χθεσινή επίθεση. Είναι σαφές ότι ορισμένοι δεν χαίρονται με αυτήν τη μάχη που δίνει η Τουρκία εναντίον του Νταές (σ.σ. Ισλαμικό Κράτος). Για την επίθεση αυτή ασφαλώς θα υπάρξει ανταπόδοση” είπε.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι οι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή. Αυτές είναι οι πρώτες απώλειες των τουρκικών δυνάμεων που αποδίδονται σε επιθέσεις του συριακού καθεστώτος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του γενικού επιτελείου στρατού, άλλοι 10 στρατιώτες τραυματίστηκαν.
Ο στρατός δεν διευκρίνισε τον τομέα όπου σημειώθηκε η επίθεση, όμως τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έγινε στη συριακή πόλη Αλ Μπαμπ που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος. Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών στην επίθεση αυτή, επιβεβαιώνοντας ότι έγινε στην Αλ Μπαμπ.
Σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, από την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης “Ασπίδα του Ευφράτη” στη Συρία έχουν σκοτωθεί 15 Τούρκοι στρατιώτες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε