Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο γιος του Κένεντι αποκαλύπτει: Αυτός είναι ο αληθινός δολοφόνος του πατέρα μου!

Ο γιος του Κένεντι αποκαλύπτει: Αυτός είναι ο αληθινός δολοφόνος του πατέρα μου!
ABCNEWS

Με μια ανάρτησή του στο Instagram ο γιος του Μπόμπι Κένεντι, Ρόμπερτ ανατρέπει ένα ιστορικό γεγονός που συγκλόνισε τον πλανήτη την δεκαετία του 1960, την δολοφονία του πατέρα του.

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Κένεντι, ο πατέρας του, Μπόμπι, δεν δολοφονήθηκε πριν από 50 χρόνια από τον παλαιστίνιο Σιρχάν Σιρχάν, ο οποίος και καταδικάστηκε γι’ αυτό και όντως πυροβόλησε εναντίον του, αλλά τον σκότωσε ένας φρουρός ασφάλειας του ξενοδοχείου στο Λος Άντζελες όπου έπεσε νεκρός ο Μπόμπι Κένεντι.

Ο Σιρχάν Σιρχάν που καταδικάστηκε για την δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι EPA/FBI

Ο Ρόμπερτ Κένεντι ισχυρίζεται ότι οι θανατηφόρες βολές που δέχθηκε δεν ήταν από τον Σιρχάν αλλά από τον φρουρό Thane Eugene Cesar! Κατηγορεί την αστυνομία ότι ποτέ δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την υπόθεση αυτή και επίσης υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος φρουρός ήταν ρατσιστής ο οποίος μισούσε του Κένεντι για τους αγώνες τους κατά της καταπίεσης των μαύρων στις ΗΠΑ.

View this post on Instagram

Thane Eugene Cesar died today in the Philippines. Compelling evidence suggests that Cesar murdered my father. On June 5, 1968, Cesar, an employee in a classified section of Lockheed’s Burbank facility, was moonlighting as a security guard at the Ambassador Hotel. He had landed the job about one week earlier. Cesar waited in the pantry as my father spoke in the ballroom, then grabbed my father by the elbow and guided him toward Sirhan. With 77 people in the pantry, every eyewitness said Sirhan was always in front on my father at a 3-6 feet distance. Sirhan fired two shots toward my father before he was tackled. From under the dog pile, Sirhan emptied his 8 chamber revolver firing 6 more shots in the opposite direction 5 of them striking bystanders and one going wild . By his own account, Cesar was directly behind my dad holding his right elbow with his own gun drawn when my dad fell backwards on top of him. Cesar repeatedly changed his story about exactly when he drew his weapon. According to the Coroner, Dr. Thomas Noguchi, all 4 shots that struck my father were “contact” shots fired from behind my dad with the barrel touching or nearly touching his body. As my dad fell,he reached back and tore off Cesar’s clip on tie. Cesar sold his .22 to a co-worker weeks after the assassination warning him that it had been used in a crime. Cesar lied to police claiming that he'd disposed of the gun months before the assassination. Cesar was a bigot who hated the Kennedys for their advocacy of Civil Rights for blacks. I had plans to meet Thane Eugene Cesar in the Philippines last June until he demanded a payment of $25,000 through his agent Dan Moldea. Ironically, Moldea penned a meticulous and compelling indictment of Cesar in a 1995 book and then suddenly exculpated him by fiat in a bizarre and nonsensical final chapter. Police have never seriously investigated Cesar's role in my father’s killing.

A post shared by Robert F. Kennedy Jr. (@robertfkennedyjr) on

Γράφει στην ανάρτησή του στο instagram ο Ρόμπερτ Κένεντι: «Ο Thane Eugene Cesar πέθανε σήμερα (12/09/2019) στις Φιλιππίνες. Αδιάσειστα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο πατέρα μου έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του. Στις 5 Ιουνίου 1968 ο Cesar, έκανε βάρδια ως προσωπικό ασφαλείας στο ξενοδοχείο Ambassador. Είχε πιάσει δουλειά εκεί πριν μια εβδομάδα. Ο πατέρας μου εκφωνούσε μια ομιλία και εκείνος περίμενε απέξω. Ξαφνικά άρπαξε τον πατέρα μου από τον αγκώνα και τον οδήγησε προς τον Σιρχάν. Με 77 ανθρώπους παρόντες όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο Σιρχάν ήταν μπροστά από τον πατέρα μου σε απόσταση το πολύ δυο μέτρων. Ο Σιρχάν πυροβόλησε δυο φορές προς τον πατέρα μου πριν τον ρίξουν κάτω. Άδειασε την γεμιστήρα του όπλου ρίχνοντας άλλες 6 σφαίρες αλλά στην αντίθετη κατεύθυνση. Πέντε από αυτές χτύπησαν πολίτες και μια εξοστρακίστηκε. Ο Cesar ήταν ακριβώς πίσω από τον πατέρα μου και κρατούσε τον δεξί του αγκώνα με το όπλο του τραβηγμένο όταν ο πατέρας μου έπεσε προς τα πίσω επάνω του. Ο Cesar επανηλλειμένως άλλαξε την κατάθεσή του για το πότε ακριβώς τράβηξε όπλο. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Dr. Thomas Noguchi και οι 4 σφαίρες που χτύπησαν τον πατέρα μου τον χτύπησαν εξ’ επαφής από πίσω του με την κάννη του όπλου να τον ακουμπάει. Όπως έπεφτε ο πατέρας μου προς τα πίσω έπιασε και έσκισε την γραβάτα του φρουρού. Ο Cesar πούλησε το όπλο του σε έναν συνάδελφό του εβδομάδες μετά την δολοφονία του πατέρα μου και τον προειδοποίησε ότι είχε χρησιμοποιηθεί σε ένα έγκλημα! Ο φρουρός είπε ψέμματα στην αστυνομία ότι είχε ξεφορτωθεί το όπλο εβδομάδες πριν την δολοφονία. Ο Cesar ήταν ένας φανατικός ο οποίος σιχαινόταν τους Κένεντι για τους αγώνες τους για τα δικαιώματα των μαύρων. Είχα σχεδιάσει να τον συναντήσω στις Φιλιππίνες τον περασμένο Ιούνιο μέχρι που μου ζήτησε 25.000 δολάρια μέσω του ατζέντη του! Η αστυνομία ποτέ δεν ερεύνησε με σοβαρότητα τον ρόλο του συγκεκριμένου ανθρώπου στην δολοφονία του πατέρα μου!»

Η δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα

Το βράδυ της Τρίτης, 4 Ιουνίου, όλα είχαν κριθεί: ο Ρόμπερτ Κένεντι ήταν ο θριαμβευτής των εκλογών, ο αδιαφιλονίκητος εκλεκτός των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο. Χιλιάδες ενθουσιώδεις οπαδοί του κατέκλυσαν το ξενοδοχείο Αμπάσαντορ, στο Λος Άντζελες, και ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Γύρω στα μεσάνυχτα, ο Κέννεντυ ανέβηκε στην εξέδρα της μεγάλης αίθουσας χορού για έναν σύντομο ευχαριστήριο λόγο προς τους εκλογείς του, με τη σύζυγό του Έθελ και με τέσσερα από τα δέκα παιδιά του στο πλευρό του. Όταν τελείωσε, το ρολόι του έδειχνε 12.15 μετά τα μεσάνυχτα. Είχε αργήσει για την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, σε μία διπλανή αίθουσα. Κατέβηκε από το βήμα και, για να κόψει δρόμο, πέρασε από ένα διάδρομο, δίπλα από τις κουζίνες, περιστοιχιζόμενος από συνεργάτες, δημοσιογράφους και συγγενείς. Κάποια στιγμή κοντοστάθηκε αναζητώντας την Έθελ που είχε μείνει πίσω. Εκείνη τη στιγμή ένα χέρι σηκώθηκε στα δεξιά του και αμέσως μετά ακούστηκαν οκτώ πυροβολισμοί.

Ακολούθησε απερίγραπτο πανδαιμόνιο. Μία γυναίκα φώναξε “Όχι, Θεέ μου, όχι πάλι τα ίδια”.

Ο γνωστός ποδοσφαιριστής Ρούζβελτ Γκράιερ, σωματοφύλακας του υποψήφιου προέδρου, έπεσε πάνω στον μικροκαμωμένο μελαψό με το μικρό περίστροφο και τον αφόπλισε ενώ αυτός κραύγαζε: “Αφήστε με να σας εξηγήσω, το έκανα για την πατρίδα μου”.

Στο μεταξύ, ο Ρόμπερτ Κένεντι ήταν στο πάτωμα, μέσα σε μια λίμνη αίματος, με πρόσωπο κατάλευκο, μάτια ανοιχτά και χείλη που τρεμόπαιζαν.

Κάποιος του έδωσε να κρατήσει ένα ροζάριο και η Έθελ ωρυόταν: “Φέρτε γιατρό, για όνομα του Θεού, κάντε χώρο, αφήστε τον να αναπνεύσει!” Στο νοσοκομείο του “Καλού Σαμαρείτη”, όπου μεταφέρθηκε, επί 3 ώρες και 45 λεπτά οι καλύτεροι νευροχειρουργοί έδωσαν άνιση μάχη. Ήταν Πέμπτη 6 Ιουνίου, 1.44 τα χαράματα όταν ο Ρόμπερτ Φράνσις Κένεντυ απεβίωσε.

Οι γυναίκες των Κένεντι στην κηδεία του Ρόμπερτ
Ο Μπόμπι Κένεντι στην κηδεία του αδερφού του συνοδεύει την χήρα του JFK, Τζάκι και τα δυο παιδιά του

Ο καταδικασμένος για την δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι, Σιρχάν Σιρχάν είναι σήμερα 75 ετών και εκτίει ποινή ισοβίων σε αμερικανικές φυλακές. Στις 30 Αυγούστου 2019 δέχθηκε επίθεση από άλλον κρατούμενο ο οποίος τον μαχαίρωσε πολλές φορές αλλά επέζησε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις