Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο ιερέας που μαχαιρώθηκε στο Σίδνεϊ μισεί τους ΛΟΑΤΚΙ και πιστεύει ότι ο Σατανάς ίδρυσε τον ΟΗΕ

Ο ιερέας που μαχαιρώθηκε στο Σίδνεϊ μισεί τους ΛΟΑΤΚΙ και πιστεύει ότι ο Σατανάς ίδρυσε τον ΟΗΕ
Reuters

Αντιεμβολιστής, ενάντια των lockdown κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και με χιλιάδες followers στα social media είναι ο ιερέας που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, κατά τη διάρκεια λειτουργίας, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Ο Μαρ Μαρί Εμμανουέλ είναι ο ιερέας που μαχαιρώθηκε μαζί με άλλους τρεις πιστούς, κατά τη διάρκεια λειτουργίας, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ωστόσο τα τραύματα, σύμφωνα με την ενημέρωση των Αρχών, δεν είναι απειλητικά για τη ζωή του.

Ο επίσκοπος Μαρ Μαρί Εμμανουέλ ηγείται της συντηρητικής Ασσυριακής Εκκλησίας της Αυστραλίας. Έγινε δημοφιλής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επειδή ασκούσε κριτική στα lockdown και τα εμβόλια.

Φανατικός αντιεμβολιαστής υποστήριζε ότι τα εμβόλια δεν λειτουργούσαν κατά του ιού επειδή το να ζεις «κανονικά» θα ενίσχυε την ανοσία.

«Είμαστε άνθρωποι; Γιατί αυτοί μας μεταχειρίζονται σαν ζώα», είπε ο Επίσκοπος Εμμανουήλ σε ένα κήρυγμά του το 2021.

«Ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να πάνε να κάνουν εμβόλια και να μείνουν στο σπίτι».

Είπε επίσης: «Πιστεύω, παρόλο που δεν είμαι γιατρός και δεν είμαι ειδικός, ότι το άγχος είναι ο Νο 1 δολοφόνος του ανοσοποιητικού συστήματος». 

 

«Το εμβόλιο υποτίθεται ότι θα λειτουργήσει για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε κάνει τους ανθρώπους να περνούν τόσο πολύ άγχος και το άγχος το έχει καταστρέψει. Τότε ποια είναι η χρήση αυτού του εμβολίου;».

Κάνοντας livestreaming τις λειτουργίες του στο YouTube και στα social media όπου έχει χιλιάδες οπαδούς, περίπου 290.000 στο Facebook, έβγαζε «πύρινους» λόγους και προσέλκυε ριζοσπάστες Χριστιανούς στα κηρύγματά του κατά των ΛΟΑΤΚΙ.

Σε άλλες viral ζωντανές μεταδόσεις του, παρουσιάζει σκληρές απόψεις για την αμερικανική και τη ρωσική πολιτική, καθώς και τον ισχυρισμό ότι ο Σατανάς ίδρυσε τα Ηνωμένα Έθνη.

Μιλώντας για τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές στις ΗΠΑ σε ένα από τα κηρύγματά του που αναρτήθηκε στο TikTok, ο Εμμανουέλ είπε: «100 % νοθεύτηκε από τις μυστικές εταιρείες».

Το 2009 χειροτονήθηκε ιερέας και το 2011 επίσκοπος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκκλησίας, Christ The Good Shepherd Church, ο Μαρ Μαρί Εμμανουέλ ταξίδεψε σε διάφορα μέρη του κόσμου για τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής, μεταξύ άλλων και στην Αριζόνα των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο και στη Λωρίδα της Γάζας πριν μερικές εβδομάδες.

 

Το ποιμαντικό μήνυμα του ιερέα στον ιστότοπο αναφέρει: «Στην εποχή μας πιστεύουμε ότι η πιο σημαντική και θεμελιώδης διαπίστωση είναι η αλήθεια. Ο κόσμος βομβαρδίζει το ανθρώπινο είδος με τόσες πολλές πληροφορίες, που συχνά χάνουμε τον προσανατολισμό μας στο να διακρίνουμε το ψέμα από την αλήθεια».

15χρονος ο δράστης της επίθεσης

Η αστυνομία του Σίδνεϊ συνέλαβε έναν 15χρονο για το νέο περιστατικό επίθεσης, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια κηρύγματος μέσα σε εκκλησία στο Σίδνεϊ.

Ο ανήλικος που συνελήφθη ήταν γνωστός στην αστυνομία και δεν πήγαινε συχνά στην εκκλησία. Μεταφέρθηκε μάλιστα σε «άγνωστη τοποθεσία».

Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες ώρες αφότου ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες ακόμη.

Ο δράστης εξουδετερώθηκε από μία αστυνομικό, την Έιμι Σκοτ. 

Πληροφορίες από Dailymail, Skynews

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις