Κόσμος

Ο Ιμάμογλου «αδειάζει» τις τουρκικές Αρχές για την απαγόρευση εισόδου στον Τζιτζικώστα: «Θα ενημερώσω την κοινή γνώμη»

Έντονη είναι η αντίδραση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, γα την προκλητική απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας βρισκόταν στη Σμύρνη ως αντιπρόεδρος της επιτροπής των περιφερειών και ως πρόεδρος της Ευρωμεσογειακής Επιτροπής ARLEM και δεν του επιτράπηκε η είσοδος στην Τουρκία.

Ο κ.Ιμάμουγλου μιλώντας στο Open τόνισε πως «κατάφερα να πάρω μια πολύ σύντομη ενημέρωση για το περιστατικό που έγινε σήμερα από τον φίλο μου Κώστα (σ.σ. Μπακογιάννη). Αφού δω τις λεπτομέρειες του περιστατικού, θα ενημερώσω αύριο τόσο την κοινή γνώμη όσο και όλες τις βαλκανικές πόλεις». Μάλιστα το αναγνώρισε και ο ίδιος ως «σοβαρό το περιστατικό».

Επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη ο Τζιτζικώστας

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας την απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία, γνωστοποιώντας την απόφαση του να αποχωρήσει από τη Σμύρνη μετά την πολύωρη, αδικαιολόγητη κράτηση του, και να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: “Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας. Μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Παρόλα αυτά εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα”.

Για τεχνικό πρόβλημα μιλούν οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι επιβεβαιώνουν το περιστατικό με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu να μεταδίδει ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας κρατήθηκε από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη λόγω “τεχνικού προβλήματος”, καθώς υπήρξε ομοιότητα του ονόματος του με άτομο, στο οποίο έχει απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα!

Σύμφωνα πάντα με το Anadolu, οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν τον κ. Τζιτζικώστα ότι -αφού επιλυθεί το πρόβλημα- θα μπορούσε να μπει στη Σμύρνη, ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε και είπε ότι έχει αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Όπως πρώτο σας ενημέρωσε το newsit.gr, με αποκλειστικές πληροφορίες του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας βρέθηκε κρατούμενος στο λιμάνι της Σμύρνης, όπου έφτασε το πρωί του Σαββάτου (05.11.2022) με τη νέα γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα τουρκικά παράλια, για να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM).

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο, καθώς ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος βρίσκεται εκεί ως Ευρωπαίος αξιωματούχος, παραμένει στο πλοίο και δεν του επιτρέπουν την είσοδο του στη χώρα. Όταν ο ίδιος ζήτησε να του εξηγήσουν τους λόγους, δεν δόθηκε απάντηση. Το ίδιο και στις ερωτήσεις που ακολούθησαν. Ο κ. Τζιτζικώστας επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ. Ωστόσο, ούτε σε αυτούς δόθηκε ο λόγος για την απαγόρευση εισόδου.

Ο κ. Τζιτζικωστας παραμένει για την ώρα στο πλοίο και θα επιστρεψει στην Ελλάδα.

Η 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM)

Η Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM) ιδρύθηκε για να ενθαρρύνει τη συνεργασία των τοπικών κυβερνήσεων στο βόρειο και νότιο τμήμα της Μεσογείου.

arlem

Αποτελείται από 80 μέλη και 2 παρατηρητές από 43 χώρες της ΕΕ και της Μεσογείου. Σαράντα μέλη της Συνέλευσης ορίζονται από τους μεσογειακούς εταίρους και σαράντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα μέλη της ARLEM είναι εκλεγμένοι υπάλληλοι περιφερειακών ή τοπικών αρχών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μασκ κατά Νόλαν: «Θα χάσει την ακεραιότητά του» αν έχει διαλέξει μαύρη ηθοποιό για τον ρόλο της ωραίας Ελένης στην «Οδύσσεια»
Χρήστης του X ισχυρίστηκε ότι αν η Λουπίτα Νιόνγκο υποδυθεί την Ωραία Ελένη, αυτό θα αποτελεί «προσβολή» για τον Όμηρο, κάτι με το οποίο φαίνεται να συμφωνεί ο Μασκ
μασκ 6
Βίντεο με τον Τζέφρι Επστάιν να αποκαλεί τον εαυτό του «σεξουαλικό αρπακτικό α’ κατηγορίας» και να απαντάει αν είναι ο διάβολος
Ο άνθρωπος που παίρνει συνέντευξη από τον Επστάιν δεν εμφανίζεται στην οθόνη, αλλά πιστεύεται ότι είναι ο πρώην επικεφαλής στρατηγικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον
Ο Επστάιν με άτομο άγνωστης ηλικίας στην αγκαλιά του
Φειδίας Παναγιώτου: Ερωτήματα για το γραφείο – βίλα με την πισίνα και τις 4 κρεβατοκάμαρες που πληρώνει το Ευρωκοινοβούλιο
Ο ευρωβουλευτής είχε αναφέρει πως το χρησιμοποιεί καθαρά ως γραφείο αν και η Cyprus Times υποστηρίζει πως μένει κανονικά εκεί με την σύντροφό του
Φειδίας Παναγιώτου 17
Έξαλλος ο Ντόναλντ Τραμπ με τα σχόλια στα Grammy: «Τα χειρότερα βραβεία όλων των εποχών», «δεν έχω πάει ποτέ στο νησί του Επστάιν»
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε στον παρουσιαστή Τρέβορ Νόα μετά τα σχόλια του που τον συνέδεσαν με την υπόθεση Επστάιν και απείλησε να του κάνει μήνυση
τραμπ