Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο ήρωας δύτης ζητά αποζημίωση από τον Ίλον Μασκ επειδή τον χαρακτήρισε παιδεραστή!

Ο ήρωας δύτης ζητά αποζημίωση από τον Ίλον Μασκ επειδή τον χαρακτήρισε παιδεραστή!
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Ο ήρωας Βρετανός σπηλαιοδύτης προσέφυγε στα δικαστήρια εναντίον του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ, κατηγορώντας τον για δυσφήμιση, επειδή ο επιχειρηματίας τον αποκάλεσε κατ’ επανάληψη “παιδεραστή”.

Ο Βέρνον Άνσγουορθ μετείχε στην ομάδα που βοήθησε στη διάσωση 12 Ταϊλανδών εφήβων από ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο τον περασμένο Ιούλιο. Υποστηρίζει ότι ο Ίλον Μασκ τον χαρακτήρισε “βιαστή παιδιών” και ζητά αφενός να αποζημιωθεί με το ποσό των 75.000 δολαρίων και αφετέρου να σταματήσει ο επιχειρηματίας να τον κακολογεί αναίτια.

Ο Ίλον Μασκ και ο πόλεμος με τον δύτη

“Η επιρροή και ο πλούτος του Μασκ δεν μπορούν να μετατρέψουν τα ψέματά του σε αλήθειες, ούτε να τον προστατεύσουν απέναντι στον νόμο”, τόνισε η δικηγόρος του Άνσγουορθ, Λιν Γουντ.

Οι δύο άνδρες συγκρούστηκαν αρχικά με αφορμή το μίνι υποβρύχιο που θα έστελνε ο ιδιοκτήτης της Tesla στην Ταϊλάνδη για να βοηθήσει στη διάσωση των παγιδευμένων αγοριών. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δικτυο CNN ο Άνσγουορθ είχε ισχυριστεί τότε ότι επρόκειτο απλώς για διαφημιστικό κόλπο, ότι το υποβρύχιο δεν είχε καμία πιθανότητα να λειτουργήσει και ότι ο Μασκ θα έπρεπε “να το βάλει εκεί που πονάει”.

Ο Μασκ απάντησε με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, κατηγορώντας τον Άνσγουορθ για παιδεραστία. Εκείνη την εποχή ο λογαριασμός του στο Twitter είχε 22,5 εκατομμύρια “ακολούθους”. Μολονότι αργότερα διέγραψε τα μηνύματα και του ζήτησε συγγνώμη, επανήλθε στις αρχές του μήνα: είπε στον δημοσιογράφο του Buzzfeed Ράιαν Μακ ότι ο Βρετανός είναι “βιαστής παιδιών”, του ζήτησε να ερευνήσει αυτόν τον ισχυρισμό και ταυτόχρονα υποστήριξε ότι ο δύτης δεν συμμετείχε στη διάσωση των παιδιών από το σπήλαιο.

Ο Άνσγουορθ όντως δεν βούτηξε στο πλημμυρισμένο σπήλαιο, όμως το είχε εξερευνήσει στο παρελθόν, γνώριζε σε ποιο σημείο θα μπορούσαν να έχουν καταφύγει τα παιδιά και ο προπονητής τους και ήταν εκείνος που κάλεσε τους δύο Βρετανούς δύτες οι οποίοι τελικά εντόπισαν τους παγιδευμένους.

Πολλοί άλλοι σπηλαιοδύτες είπαν στο Buzzfeed ότι εργαζόταν αδιάκοπα στην επιχείρηση διάσωσης. “Είχε κρίσιμο ρόλο σε όλη την επιχείρηση”, είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός δύτης Ρικ Στάντον.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις