Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο Κάμπερμπατς είχε προπάππο τον συγγραφέα του Σέρλοκ!

Ο Κάμπερμπατς είχε προπάππο τον συγγραφέα του Σέρλοκ!

Tίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή. Ερευνητές, ειδικοί στη γενεαλογία, ανακάλυψαν ότι ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο Βρετανός ηθοποιός που υποδύεται τον Σέρλοκ Χολμς στην τηλεοπτική σειρά Sherlock, έχει μακρινή συγγένεια με τον συγγραφέα που δημιούργησε τον θρυλικό χαρακτήρα πριν από έναν αιώνα, μετέδωσε το Associated Press.

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς 40 ετών και ο Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ που πέθανε το 1930 ήταν 16α ξαδέρφια, με διαφορά δύο γενιών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ancestry.com.

Το Ancestry.com δεν κλήθηκε να «σκάψει» στο παρελθόν των Κάμπερμπατς και Ντόυλ, αλλά οι ερευνητές του αγαπούν τόσο τη σειρά όσο και τους ιστορικούς γρίφους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του, Ντάλιν Χατς. Διευκρίνισε δε ότι οι ερευνητές δεν έχουν μιλήσει στον ηθοποιό για το δεσμό συγγένειας.

«Το να βρίσκεις οικογενειακές ιστορικές συγγένειες είναι παρόμοιο με το να συναρμολογείς ένα μυστηριώδες παζλ, το οποίο θα κέντριζε το ενδιαφέρον και του μεγάλου Σέρλοκ Χολμς για να το λύσει», δήλωσε η Λίζα Έλζεϊ ιστορικός, ερευνήτρια συγγένειας και οικογένειας στην Ancestry.

Κοινός πρόγονος του συγγραφέα του Σέρλοκ Χολμς και του ηθοποιού που υποδύεται τον περίφημο ήρωα ήταν ο Ιωάννης της Γάνδης, ο δούκας του Λάνκαστερ και τέταρτος γιος του βασιλιά Εδουάρδου Γ’ της Αγγλίας, ο οποίος έζησε τον 14ο αιώνα, σύμφωνα με τους ερευνητές. Ο Ιωάννης της Γάνδης ήταν 15ος προπάππους του Ντόυλ και 17ος προπάππους του Κάμπερμπατς.

Ο ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και ο συνεργάτης του δρ. Τζον Γουάτσον είναι οι ήρωες του μυθιστορήματος που γράφτηκε το 1890 και εμφανίστηκαν σε δεκάδες αστυνομικές ιστορίες. Η πολυβραβευμένη αστυνομική σειρά μυστηρίου Sherlock των Στίβεν Μόφατ και Μαρκ Γκάτις, με τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Μάρτιν Φρίμαν ως το ασύγκριτο δίδυμο, άρχισε να προβάλλεται το 2010 και χθες ο τέταρτος κύκλος της έκανε πρεμιέρα σε τηλεοπτικά δίκτυα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε