Κόσμος

Ο Καντάφι πνίγει στο αίμα τις διαδηλώσεις – 84 ως τώρα οι νεκροί

Σκληρή καταστολή από το καθεστώς Καντάφι των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που έφτασε στο σημείο να ''κόψει'' ακόμα και το Ίντερνετ, καθώς πολλοί διαδηλωτές συντονίζονται μέσω των sites κοινωνικής δικτύωσης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με λουτρό αίματος απαντά ο Καντάφι στις διαδηλώσεις. 84 διαδηλωτές έχουν χάσει την ζωή τους από τις λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας τις τρεις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με ανθρωπιστιικές οργανώσεις, που κάνουν τον απολογισμό από μαρτυρίες νοσοκομειακών πηγών.

Την Παρασκευή δυνάμεις ασφαλείας άνοξαν πυρ κατά πολιτών στην Βεγκάζη. Περίπου 35 άνθρωποι έπεσαν νεκροί ενώ το νοσοκομείο της πόλης γέμισε τραυματίες. Ωστόσο ανταποκριτές, είδαν στρατιώτες να εγκαταλείπουν τη θέση τους και να διαδηλώνουν μαζί με τον κόσμο.

Περίπου 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και στην πόλη Αλ Μπάιντα στα ανατολικά σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία. Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και στην πόλη Ντάρνα σύμφωνα με ΜΜΕ, ενώ επίσημος απολογισμός των νεκρών δεν υπάρχει ακόμη.

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο διακόπηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας (Παρασκευή προς Σάββατο) στην Λιβύη, όπου το καθεστώς προσπαθεί να εμποδίσει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να οργανωθούν και να επικοινωνούν μεταξύ τους. Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Μοάμαρ Καντάφι έχουν οργανωθεί μέσω Facebook.

Εν μέσω αναβρασμού πληθαίνουν οι φήμες ότι ο Καντάφι – ο ηγέτης με τα περισσότερα χρόνια εξουσίας πίσω του καθώς κυβερνά από το 1969 – θα προβεί σε ανασχηματισμό, με το φόβο μήπως έχει την ίδια μοίρα με τον τυνήσιο Μπεν Άλι και τον αιγύπτιο Μουμπάρακ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν εντός του έτους: «Η Βόρεια Κορέα έχει 57 πυρηνικά όπλα»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι διατηρεί «πολύ καλή σχέση» με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη - Οι εκτιμήσεις ειδικών για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγκγιάνγκ
Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ
Πούτιν για τις ουκρανικές επιθέσεις στην «Amazon της Ρωσίας»: «Δεν υπάρχουν κρίσιμες συνέπειες»
Το Κίεβο υποστηρίζει ότι επτά από τα δέκα μεγαλύτερα κέντρα logistics της Wildberries έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας - Εντολή για αποκατάσταση των εγκαταστάσεων που υπέστησαν ζημιές
Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρωσία