Κόσμος

“Ο Καντονά οικονομικός σύμβουλος; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά”

Από τα χέρια του ή καλύτερα από τα πόδια του έχουν περάσει εκατομμύρια ευρώ. Τώρα ο ίδιος παίρνει θέση και στο θέμα της οικονομική κρίσης και καλεί τους πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες και η ΕΕ... απαντά!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Ο γνωστός γάλλος ποδοσφαιριστής Ερίκ Καντονά, χτύπησε και…στόχος του ήταν η τράπεζες. Όμως προκάλεσε την αντίδραση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
 
Ο επικεφαλής του Eurogroup και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισαν ανεύθυνη την πρόταση του Ερίκ Καντονά προς τους πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες για να τιμωρήσουν τον τομέα αυτό για τις υπερβολές του.
 
«Τρέφω διαφορετικά αισθήματα για τον τραπεζικό τομέα, αλλά βρίσκω πως η επιχείρηση που τονίσατε άκρως ανεύθυνη», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Γιούνκερ, απαντώντας σε ερώτηση μετά τη σύνοδο του Eurogroup για την σχετική έκκληση του πρώην ποδοσφαιριστή.
 
Η έκκληση του Καντονά έχει διαδοθεί μέσω του Facebook και έχει βρει πολλούς υποστηρικτές, ιδίως στη Βρετανία όπου ο ίδιος είχε μεγαλουργήσει ως ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
 
«Ένας πολίτης όπως ο Καντονά δεν θα πρέπει να παρασύρει σε εσφαλμένες αποφάσεις τους απλούς ανθρώπους που δεν έχουν τα λεφτά που έχει εκείνος», τόνισε ο Γιούνκερ.
 
Επικριτικός για την πρόταση του Καντονά υπήρξε και ο επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν: «είμαι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πιστεύω πως ο Καντονά είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής από ότι οικονομολόγος», ειρωνεύτηκε.
 
Μολονότι ο αντίκτυπός της παραμένει αβέβαιος, η πρόταση του Καντονά κερδίζει πολλούς υποστηρικτές, καθώς πολλοί χρήστες του Ιντερνέτ δηλώνουν έτοιμοι να αποσύρουν τα χρήματά τους και ο γάλλος οικολόγος ευρωβουλευτής Πασκάλ Κανφέν και μία οργάνωση ονόματι «Σώστε τους Πλούσιους» προτείνει στους καταναλωτές να αλλάξουν τράπεζες, μετακινώντας τους λογαριασμούς τους από τις ‘τοξικές’ μεγάλες τράπεζες σε άλλες λιγότερο βλαβερές.
 
Ο Γιούνκερ και σχετικά με αυτό αντέδρασε σκωπτικά: «θα πρότεινα στους ποδοσφαιριστές να αλλάξουν βουλευτές», τόνισε.
 
«Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Υπάρχουν κάποιοι που παίζουν θαυμάσια ποδόσφαιρο, ενώ εγώ ούτε θα τολμούσα. Πιστεύω πως ο καθένας θα πρέπει να παρεμβαίνει ανάλογα με τις ικανότητές του» τόνισε η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ ο υπουργός Προϋπολογισμού Φρανσουά Μπαρουάν τόνισε πως «είναι γελοίο και ανεύθυνο. Ο Καντονά οικονομικός σύμβουλος; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».
 

Διαβάστε επίσης

Ο Καντονά καλεί τους Ευρωπαίους σε επανάσταση κατά των τραπεζών!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βασιλιάς Κάρολος: Σχέδια για την κηδεία 200 εκατ. δολαρίων και τη διαδοχή του – Δημοσίευμα υποστηρίζει ότι έχει «μήνες ζωής»
Ο Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο στις αρχές του 2024 και συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπεία - Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο 77χρονος μονάρχης έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα εμφανώς καταβεβλημένος
Ο Βασιλιάς Κάρολος 8
Πυροβολισμοί σε σχολείο στις Φιλιππίνες με 3 νεκρούς, ανάμεσά τους και ο 16χρονος δράστης - Βίντεο με παιδιά να τρέχουν πανικόβλητα
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά ο ακριβής αριθμός και η κατάσταση των τραυματιών, ούτε οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί
Τα παιδιά στο σχολείο στις Φιλιππίνες
Ανακαλύφθηκε χειρόγραφο της «Οδύσσειας» 1.700 ετών ανάμεσα σε σελίδες βιβλίου στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης
Το περιεχόμενό του προέρχεται από τη 12η ραψωδία και συγκεκριμένα από τη γνωστή σκηνή όπου οι πεινασμένοι σύντροφοι του Οδυσσέα καταβροχθίζουν τα ιερά βόδια του θεού Απόλλωνα
οδύσσεια 5