Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο καύσωνας της Γαλλίας ταξιδεύει σε Γερμανία, Ελβετία – Συναγερμός για δασικές πυρκαγιές

Ο καύσωνας της Γαλλίας ταξιδεύει σε Γερμανία, Ελβετία – Συναγερμός για δασικές πυρκαγιές

Από τη Δυτική Ευρώπη και τη Γαλλία, ο καύσωνας και οι φωτιές μεταφέρονται κεντρικά στη Γερμανία και την Ελβετία. Ήδη εκκενώθηκε μία κοινότητα κοντά στο Βερολίνο, λόγω δασικής πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, ο καύσωνας που έπληξε τη Δυτική Ευρώπη, με ακραίες θερμοκρασίες και δασικές πυρκαγιές, όπως αυτές στη Γαλλία και την Ισπανία, κινείται πλέον προς τη Γερμανία και την Ελβετία.

Στη Γερμανία η χώρα «εξακολουθεί να ιδρώνει», σύμφωνα με τη δημόσια μετεωρολογική υπηρεσία DWD. Το Σάββατο (18.06.2022) οι μέγιστες θερμοκρασίες, μεταξύ 30 – 37 βαθμών Κελσίου, καταγράφηκαν στους σταθμούς του Βαχόιζελ – Κίρλαχ. Την Κυριακή (19.06.2022) το θερμόμετρο έδειξε μεταξύ 30 – 38°C.

Λόγω του καύσωνα, η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Βρανδεμβούργο, κοντά στο Βερολίνο, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Σχεδόν τα 3/4 της κωμόπολης Τροϊενμπρίτσεν εκκενώθηκαν – αυτό σημαίνει ότι περίπου 700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, όπως είπε ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας Πότσδαμ – Μίτελμαρκ. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά αυτή έχει κάψει περίπου 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης γύρω από την κοινότητα.

Στο Παρίσι, η θερμοκρασία έπεσε απότομα στους 16 βαθμούς, λόγω της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή. Όμως, οι μετεωρολόγοι αναμένουν θερμοκρασίες 34 – 38 βαθμούς στα κεντρικά και τα ανατολικά της χώρας, ενδεχομένως και τους 39°C στην Αλσατία.

Στη γειτονική Ελβετία η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται να σημειωθεί. Γύρω στις 15.00 (ώρα Ελλάδας) στη Γενεύη τα θερμόμετρα έδειχναν 35 βαθμούς. Το Νεσατέλ, στη δυτική Ελβετία, έσπασε το ρεκόρ ζέστης για την εποχή, με 34,7 βαθμούς. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί το 2019 και ήταν 34,1°C.

Η θερμοκρασία αναμένεται ότι θα πέσει ελαφρά αλλά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα τη Δευτέρα (20.06.2022) και την Τρίτη (21.06.2022).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις