Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ο κορονοϊός απειλεί και τα Όσκαρ! Στον αέρα η φετινή τελετή

Ο κορονοϊός απειλεί και τα Όσκαρ! Στον αέρα η φετινή τελετή

Θα ακυρώσει και τα Όσκαρ ο κορονοϊός; Δεν αποκλείεται εξαιτίας της πανδημίας η 93η τελετή που είναι προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο του 2021 να μη γίνει.

Το ενδεχόμενο αυτό δημοσιεύει το περιοδικό Variety επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών εξετάζει την κατάσταση και η απονομή των βραβείων Όσκαρ, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2021, πιθανότατα θα αναβληθεί.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να έχουν πραγματοποιηθεί συζητήσεις σε επίσημο επίπεδο.

Click4more Ξεχάστε τα Όσκαρ που ξέρατε! Μεγάλες αλλαγές στην επόμενη απονομή

Η ξαφνική διακοπή της παραγωγής ταινιών και το κλείσιμο κινηματογράφων προκάλεσε χάος στο πρόγραμμα των Όσκαρ, με πολλές ταινίες να κυκλοφορούν μόνο στο διαδίκτυο.

Τον Απρίλιο, η Ακαδημία ανακοίνωσε προσωρινές αλλαγές στον κανονισμό αποδοχής υποψήφιων ταινιών επιτρέποντας στα κινηματογραφικά έργα που έχασαν μια κινηματογραφική κυκλοφορία να εξεταστούν για βραβεία.

Βάσει του προηγούμενου κανονισμού οι ταινίες έπρεπε να προβληθούν στους κινηματογράφους για μια εβδομάδα πριν από τις 31 Δεκεμβρίου για να είναι επιλέξιμες. Η αναβολή της τελετής απονομής των κινηματογραφικών βραβείων μπορεί να σημαίνει ότι η προθεσμία για τις ταινίες που πληρούν τις προϋποθέσεις για υποψηφιότητες θα αλλάξει επίσης.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ντέιβιντ Ρούμπιν είπε στο Variety όταν ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στον κανονισμό: «Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ποιο θα είναι το τοπίο. Ξέρουμε ότι θέλουμε να τιμήσουμε την κινηματογραφική τέχνη, αλλά δεν ξέρουμε ποια ακριβώς μορφή θα πάρει αυτό».

Παρά την πτώση των ποσοστών τηλεθέασης, τα έσοδα από την τηλεοπτική μετάδοση της τελετής απονομής των Όσκαρ είναι υψηλά. Σύμφωνα με αναφορές, το ABC κατέβαλε 80 εκατομμύρια δολάρια το 2017 για τα δικαιώματα μετάδοσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις