Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο κορονοϊός δεν… ξεχνά τις ΗΠΑ: Ξανά πάνω από 1.000 νεκροί σε 24 ώρες

Ο κορονοϊός δεν… ξεχνά τις ΗΠΑ: Ξανά πάνω από 1.000 νεκροί σε 24 ώρες

Δεν σταματά η εξάπλωση του κορονοϊού στις ΗΠΑ, όπου τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους 1.021 άνθρωποι.

Αυτός είναι ο τελευταίος δραματικός απολογισμός του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Μετά τους 1.021 νέους θανάτους, στις ΗΠΑ έχουν χάσει τη ζωή τους από την ασθένεια COVID-19, την οποία προκαλεί ο κορονοϊός, συνολικά 108.000 άνθρωποι.

Τα κρούσματα στις ΗΠΑ είναι περισσότερα από 1.870.000! Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τζονς Χόπκινς, 485.000 άνθρωποι έχουν θεραπευτεί.

Click4more Τελεσίγραφο Twitter στον Τραμπ: Απειλεί να τον μπλοκάρει αν συνεχίσει τα εμπρηστικά tweets

Οι ΗΠΑ είναι σε απόλυτους αριθμούς η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κορονοϊού, τόσο ως προς τον αριθμό των θυμάτων, όσο και ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Πάντως κατ’ αναλογία με τον πληθυσμό, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες — όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία — έχουν υψηλότερους δείκτες θανάτους ανά κατοίκους από ό,τι οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο εννέα επιδημιολογικών μοντέλων τον οποίο υπολόγισαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ενδέχεται να φθάσει τους 127.000 νεκρούς περί την 27η Ιουνίου.

Παρότι η πανδημία μοιάζει να επιβραδύνεται στη χώρα σε σύγκριση με την κορύφωσή της, στα μέσα Απριλίου, επαγγελματίες της υγείας ανησυχούν για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης τις επόμενες εβδομάδες, καθώς συνεχίζονται οι μαζικές κινητοποιήσεις εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις