Κόσμος

Ο κορονοϊός γονάτισε τις πωλήσεις στις μπύρες – Λουκέτο σε πολλές επιχειρήσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κορονοϊός έχει δημιουργήσει μια τραγική κατάσταση στις πωλήσεις στις μπύρες καθώς και σε μπυραρίες και εστιατόρια στη Γερμανία.

Πολλές μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο εξαιτίας της κάθετης μείωσης των πωλήσεων στις μπύρες. Η κρίση του κορονοϊού κατέστρεψε πλήρως τις μπυραρίες στη Γερμανία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Με 4,3 δισεκατομμύρια λίτρα, οι επιχειρήσεις πούλησαν ακόμη λιγότερη μπύρα από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια.

Ο όγκος των πωλήσεων στο διάστημα αυτό ήταν -6,6% ή σχεδόν 300 εκατομμύρια λίτρα λιγότερα από την αντίστοιχη περίοδο του ήδη αδύναμου προηγούμενου έτους. Πρόκειται για την μικρότερη κατανάλωση μπύρας από την εισαγωγή της τρέχουσας στατιστικής μεθόδου το 1993, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, η οποία εδρεύει στο Βιζμπάντεν. Οι εξαγωγές, ιδίως προς χώρες της ΕΕ, μειώθηκαν ακόμα πιο πολύ από τις σαφώς κυρίαρχες εγχώριες πωλήσεις.

Ειδικά κατά τους μήνες Απρίλιο (-17,3%) και Μάιο (-13%), οι πωλήσεις ήταν συγκριτικά χαμηλότερες από εκείνες του 2019. Μπαρ και εστιατόρια έκλεισαν, γιορτές και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν. Στη συνέχεια, με τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, οι πωλήσεις μπύρας ανέκαμψαν και τον Ιούνιο ήταν μόλις -1,9% κάτω από τον μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τις στατιστικές.

Ο Χόλγκερ Άιχελε, διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Ζυθοποιών, αναμένει σημαντικές αλλαγές στη βιομηχανία της γαστρονομίας. «Πολλές μπυραρίες, μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια θα πρέπει να εγκαταλείψουν. (…) Θα υπάρξουν επίσης μόνιμες πολύ σκληρές περικοπές στους κλάδους του τουρισμού, των συνεδρίων, των εκδηλώσεων και των επαγγελματικών ταξιδιών», δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο.

«Η βαθιά διαρθρωτική αλλαγή μόλις ξεκίνησε και θα αλλάξει επίσης και τη γερμανική αγορά μπύρας. Ο κόσμος μετά τον κορονοϊό θα είναι διαφορετικός», πρόσθεσε ο Άιχελε. Η Ένωση ζυθοποιίας είχε ήδη περιγράψει τον Μάιο ότι, εκτός από την πτώση των πωλήσεων μπύρας, οι ζυθοποιίες ανησυχούσαν επίσης σοβαρά για την έλλειψη μισθώσεων, δυνατότητας αποπληρωμής δανείων και καταβολής ενοικίων από τις επιχειρήσεις γαστρονομίας. 

Δεν ήταν σε θέση όλες οι ζυθοποιίες  να αντισταθμίσουν τη μείωση της βαρελίσιας μπύρας με την αυξημένη των πωλήσεων εμφιαλωμένης μπύρας.

Επωφελήθηκαν κυρίως εμπορικά σήματα γνωστά σε ομοσπονδιακό επίπεδο, όπως η η ζυθοποιεία Veltins, η οποία, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας, αύξησε τις πωλήσεις μπουκαλιών κατά 10%. Ο επικεφαλής της Μίχαελ Χούμπερ αναμένει ότι πολλές ανταγωνιστικές της  ζυθοποιίες θα έχουν σοβαρά προβλήματα: «Για τις τοπικές ζυθοποιίες, οι οποίες ζούσαν από την προσοδοφόρα άμεση τροφοδοσία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την τοπική γαστρονομία τα πράγματα γίνονται τώρα δύσκολα».

Σύμφωνα με την Ένωση της ζυθοποιίας, οι περισσότερες εταιρείες αξιοποιούν τα ευέλικτα ωράρια εργασίας και η πλειονότητα αξιοποιεί την αναβολή της καταβολής του φόρου μπύρας λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με έρευνα της Ενωσης, μόνο το 16% των ζυθοποιείων χαρακτήρισε την κρατική υποστήριξη επαρκή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φόβοι πως ο Πούτιν ετοιμάζει «μυστική επιστράτευση» 300.000 Ρώσων: Συναγερμός στην Ευρώπη για νέες υβριδικές επιθέσεις
Ρωσικά έγγραφα που δημοσίευσε το Bloomberg δείχνουν δραστηριότητα σε κέντρα στρατολόγησης, καθώς και ενδείξεις ότι ορισμένοι Ρώσοι προσπαθούν να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό για να αποφύγουν την κατάταξη
REUTERS
Στη Νέα Υόρκη η υπογραφή της συμφωνίας Τραμπ με την Δανία για την Γροιλανδία: «Ενισχύουμε την ασφάλεια στην Αρκτική»
Η συμφωνία «αναγνωρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Βασιλείου (της Δανίας) και το δικαίωμα του λαού της Γροιλανδίας στην αυτοδιάθεση», δήλωσε η Δανή Πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν
Ντόναλτ Τραμπ
Άναυδοι Γουίλιαμ και Χάρι από τις αποκαλύψεις του αδελφού της Νταϊάνα στο βιβλίο του – Οι σοκαριστικοί ισχυρισμοί για τον Κάρολο
Ανάμεσα στους πιο αμφιλεγόμενους ισχυρισμούς του είναι η περιγραφή της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Κάρολο μετά την είδηση του θανάτου της Νταϊάνα
βασιλιας καρολος 7
«Θυσιάστε τη ζωή σας»: Χιλιάδες στο κέντρο της Τεχεράνης για την στρατιωτική παρέλαση και την επιστράτευση εθελοντών
Εκτιμάται πως πάνω από 600.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγγραφεί στην εκστρατεία στρατιωτικής εκπαίδευσης - Το μήνυμα ισχύος του Ιράν απέναντι στις ισραηλινές - αμερικανικές επιθέσεις
Γυναίκες μέλη των ιρανικών πολιτοφυλακών Basij