Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο κορονοϊός κλείνει τα σχολεία της Μόσχας – Μέσα οι άνω των 65

Ο κορονοϊός κλείνει τα σχολεία της Μόσχας – Μέσα οι άνω των 65
Reuters

Συναγερμό σημαίνει στη Ρωσία ο νέος κορονοϊός με περισσότερα από 8.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο. Και στη Μόσχα οι αρχές ανακοίνωσαν 15νθήμερη παράταση των προγραμματισμένων σχολικών διακοπών του Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο των μέτρων για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν επανέλαβε ότι οποιοσδήποτε έχει χρόνια προβλήματα υγείας ή όσοι είναι άνω των 65 ετών να παραμένουν στα σπίτια τους.

Σήμερα Τρίτη (29.09.2020) ο Σομπιάνιν σημείωσε ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά από τις 5 ως τις 18 Οκτωβρίου και ζήτησε από τους γονείς να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα παραμένουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

“Σήμερα ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς που νοσούν – οι οποίοι είναι συχνά ασυμπτωματικοί – είναι παιδιά”, έγραψε ο Σομπιάνιν στον ιστότοπό του.

“Όταν επιστρέφουν σπίτι εύκολα μεταδίδουν τον ιό στους ενήλικες και σε ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας, τα οποία αρρωσταίνουν σε μεγαλύτερο βαθμό”, πρόσθεσε.

Πηγές είχαν δηλώσει στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι τα νοσοκομεία της Μόσχας έλαβαν οδηγίες να αποδεσμεύσουν εκατοντάδες κλίνες για ασθενείς με COVID-19 λόγω μιας αιφνίδιας αύξησης των κρουσμάτων νέου κορονοϊού.

Σήμερα Τρίτη (29.09.2020) οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνολικά 8.232 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το 24ωρο που πέρασε στη χώρα, με τα οποία ανέρχονται σε συνολικά 1.167.805 από τότε που εμφανίστηκε η επιδημία.

Παράλληλα 160 νέοι θάνατοι από κορονοϊό καταγράφηκαν το 24ωρο που πέρασε, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την ασθένεια αυτή στη Ρωσία ανήλθε σε 20.545.

Η Ρωσία είναι η 4η χώρα στον κόσμο σε αριθμό μολύνσεων από SARS-CoV-2.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις