Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ο κορονοϊός κλείνει τη Βασιλική της Γεννήσεως! Κρούσματα στο ξενοδοχείο όπου έμειναν Έλληνες τουρίστες!

Ο κορονοϊός κλείνει τη Βασιλική της Γεννήσεως! Κρούσματα στο ξενοδοχείο όπου έμειναν Έλληνες τουρίστες!

Για προληπτικούς λόγους, καθώς ο κορονοϊός έχει κάνει την εμφάνισή του και στο Ισραήλ, οι παλαιστιακές αρχές στα κατεχόμενα αποφάσισαν να κλείσουν τη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Παράλληλα απαγορεύτηκε σε ξενοδοχεία να δέχονται τουρίστες!

Τα κρούσματα του Covid-19 (κορονοϊός) στη Δυτική Όχθη έχουν προκαλέσει συναγερμό στις παλαιστιανιακές αρχές, που αποφάσισαν να κλείσουν προληπτικά από αύριο τη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ.

Click4more Κορονοϊός: Επιβεβαιώθηκε και 10ο κρούσμα, συγγενής του 67χρονου από την Αμαλιάδα

«Σεβόμαστε την απόφαση των αρχών διότι η ασφάλεια έχει προτεραιότητα», δήλωσε εκκλησιαστικός αξιωματούχος, αφού ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας κάλεσε τις εκκλησίες και τα τεμένη, μεταξύ άλλων, να κλείσουν για τον φόβο διάδοσης του κορονοϊού.

«Αν δεν γίνει σήμερα (το κλείσιμο), θα γίνει αύριο», πρόσθεσε ο εκκλησιαστικός αξιωματούχος που δεν κατονομάσθηκε εξηγώντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με τις παλαιστινιακές αρχές. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η Βασιλική της Γεννήσεως παρέμεινε ανοικτή σήμερα το πρωί.

Έλληνες τουρίστες σε ξενοδοχείο όπου εντοπίσθηκαν ύποπτα κρούσματα

Νωρίτερα, ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας είχε κάνει λόγο για την εμφάνιση ύποπτων κρουσμάτων σε ξενοδοχείο της περιοχής της Βηθλεέμ, των πρώτων στα παλαιστινιακά εδάφη.

A tourist wearing a mask as a preventive measure against the coronavirus gestures as she visits the Church of the Nativity in Bethlehem in the Israeli-occupied West Bank March 5, 2020. REUTERS/Mussa Qawasma

Έλληνες τουρίστες είχαν καταλύσει στο ξενοδοχείο αυτό στο τέλος του Φεβρουαρίου και δύο από αυτούς ανακάλυψαν αργότερα ότι έχουν προσβληθεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιμάντ Σαχάντεχ, Παλαιστίνιος αξιωματούχος του τομέα Υγείας στον νότιο τομέα της Δυτικής Όχθης. Υπενθυμίζεται ότι ο 67χρονος και η σύζυγός του, το ένατο και το δέκατο κρούσμα στην Ελλάδα, είχαν πάει εκδρομή στους Αγίους Τόπους πριν νοσήσουν.

Σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο αξιωματούχο, τέσσερα ύποπτα κρούσματα εντοπίσθηκαν μεταξύ των μελών του προσωπικού του ξενοδοχείου.

Ο πρώτος συναγερμός για τους Αγίους Τόπους στις 22 Φεβρουαρίου

Ο πρώτος συναγερμός είχε σημάνει στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη στις 22 Φεβρουαρίου, χωρίς να ακολουθήσει λήψη δραστικών μέτρων, όταν οι ισραηλινές και οι παλαιστινιακές αρχές προσπάθησαν να ελέγξουν το κύμα φόβου για πιθανό ξέσπασμα του κορονοϊού μετά τις πληροφορίες ότι προσκυνητές από την Νότια Κορέα που πραγματοποίησαν ταξίδι στους Αγίους Τόπους διαγνώσθηκαν αργότερα ως φορείς του ιού.

Τουλάχιστον δεκαοκτώ τουρίστες, που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά την επιστροφή τους στην Νότια Κορέα, είχαν επισκεφθεί ορισμένους από τους πιο πολυσύχναστους τόπους, όπως ο Ναός του Παναγίου Τάφου στην παλιά Ιερουσαλήμ και η Σπηλιά των Πατριαρχών στην Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Tourists wearing masks as a preventive measure against the coronavirus visit the Church of the Nativity in Bethlehem in the Israeli-occupied West Bank March 5, 2020. REUTERS/Mussa Qawasma

Το υπουργείο έδωσε τότε στη δημοσιότητα την διαδρομή της ομάδας των τουριστών από την Νότια Κορέα και ανακοίνωσε ότι διεξάγει «επιδημιολογική έρευνα» για να εντοπίσει πιθανή διάδοση. Έδωσε δε εντολή σε όποιον ήρθε σε στενή επαφή με την ομάδα να το αναφέρει στις αρχές και να παραμείνει περιορισμένος στο σπίτι του για 14 ημέρες παρακολουθώντας την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας είχε εκδώσει τότε αντίστοιχες οδηγίες για τα παλαιστινιακά εδάφη.

Περίπου 200 Ισραηλινοί μαθητές και εκπαιδευτικοί κλήθηκαν στη συνέχεια να παραμείνουν στα σπίτια τους επί 14 ημέρες, αφού είχαν έρθει σε επαφή με τους νοτιοκορεάτες τουρίστες στο πλαίσιο εκπαιδευτικών εκδρομών στους Αγίους Τόπους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις