Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο κορονοϊός «μολύνει» την Ευρώπη! 12ος νεκρός στην Ιταλία, δυο θύματα στη Γαλλία

Ο κορονοϊός «μολύνει» την Ευρώπη! 12ος νεκρός στην Ιταλία, δυο θύματα στη Γαλλία

Ένας 69χρονος άνδρας είναι ο 12ος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ιταλία. Ο κορονοϊός σαρώνει και στην Ευρώπη, αφού νωρίτερα ανακοινώθηκε ο δεύτερος θάνατος και στη Γαλλία.

Στην Ιταλία, ο 69χρονος άνδρας που μολύνθηκε από τον κορονοϊό άφησε σήμερα (26.02.2020) την τελευταία του πνοή, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Άντζελο Μπορέλι.

Click4more 38χρονη Ελληνίδα το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη

Πλέον, τα κρούσματα στην Ιταλία έχουν φτάσει τα 374, ανάμεσά τους και τουλάχιστον τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών από τη Λομβαρδία. Η κατάσταση της υγείας του κοριτσιού, πάντως, δεν θεωρείται σοβαρή.

Παρά την ανησυχία, πάντως, η Γερμανία (όπως και η Γαλλία) δεν προτίθεται να κλείσει τα σύνορά της με την Ιταλία ούτε και να εκδώσει οδηγία προς τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στη χώρα. «Απέχουμε από αυτό το σενάριο», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ερωτηθείς εάν χρειάζεται ταξιδιωτική οδηγία.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το ξέσπασμα του ιού στην Ιταλία οδηγεί την Ευρώπη μπροστά σε μια νέα κατάσταση και ότι η Γερμανία συνεργάζεται στενά με τους Ευρωπαίους εταίρους της για να προσπαθήσει να αποτρέψει την εξάπλωση της επιδημίας.

Δεύτερος νεκρός στη Γαλλία

Στη Γαλλία, ο κορονοϊός προκάλεσε και δεύτερο θάνατο, τον πρώτο Γάλλου πολίτη. Το πρώτο θύμα ήταν ένας Κινέζος.

Το δεύτερο θύμα του κορονοϊού είναι ένας άνδρας 60 ετών. Από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί, έχουν επιβεβαιωθεί πέντε νέα κρούσματα στη Γαλλία.

Click4more Κορονοϊός: Ένα… έρημο “Μεάτσα”! Ούτε δημοσιογράφους θα έχει το Ίντερ – Λουντογκόρετς

Προς το παρόν ο απολογισμός του κοροναϊού Covid-19 στη Γαλλία είναι δύο θάνατοι, του 60χρονου Γάλλου και ενός 80χρονου Κινέζου τουρίστα, ενώ 11 ασθενείς που ανάρρωσαν και τέσσερις ασθενείς που εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Συνολικά τα κρούσματα φτάνουν τα 17.

«Το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι ένας άνδρας 60 ετών, Γάλλος, που ελέγχθηκε χθες επειγόντως στο νοσοκομείο Πιτιέ-Σαλπετριέρ όντας σε πολύ σοβαρή κατάσταση και ο οποίος δυστυχώς πέθανε τη νύχτα», ανακοίνωσε ο δεύτερος στην ιεραρχία του υπουργείου Ζερόμ Σαλομόν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η έρευνα ξεκίνησε επειγόντως» προκειμένου να προσδιοριστεί ο τόπος όπου ο ασθενής αυτός μπορεί να έχει μολυνθεί και το περιβάλλον του, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως «όλες οι λεπτομέρειες των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη» θα παρουσιαστούν από τον υπουργό Ολιβιέ Βεράν σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ.

Τα κρούσματα

Εκτός από τον 60χρονο που πέθανε, δύο νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό επιβεβαιώθηκαν σήμερα, πλέον των δύο που είχαν ανακοινωθεί χθες το βράδυ.

Το ένα είναι «ένας Γάλλος 55 ετών που νοσηλεύεται στην Αμιέν (βόρεια) και ο οποίος είναι σε σοβαρή κλινική κατάσταση (…) σε θάλαμο ανάνηψης», διευκρίνισε ο Σαλομόν.

Click4more Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Λατινική Αμερική! Μολύνθηκε 61χρονος στη Βραζιλία

Το άλλο κρούσμα που έγινε γνωστό σήμερα το πρωί «είναι ένας Γάλλος 36 ετών που νοσηλεύεται στο Στρασβούργο» και ο οποίος «δεν παρουσιάζει σοβαρές ενδείξεις», συνέχισε λέγοντας πως ο ασθενής αυτός είχε επιστρέψει από τη Λομβαρδία, μία από τις περιοχές της Ιταλίας που επλήγησαν από την ασθένεια.

Τα δύο κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες βράδυ είναι μια Κινέζα που επέστρεψε από την Κίνα στις 7 Φεβρουαρίου, που νοσηλεύεται στο Παρίσι «χωρίς καμία σοβαρή ένδειξη» και «ένας άνδρας εξήντα ετών που νοσηλεύεται (…) αφού διέμεινε επανειλημμένως στη Λομβαρδία», ο οποίος επίσης δεν παρουσιάζει καμία σοβαρή ένδειξη, είπε ο Ζερόμ Σαλομόν.

Τέλος, παιδιά «μιας σχολικής ομάδας της Κουρμπεβουά που επέστρεψαν από ένα ταξίδι στη Λομβαρδία» υπεβλήθησαν επίσης σε τεστ επειδή ορισμένα παρουσίαζαν συμπτώματα, αλλά τα αποτελέσματα είναι «αρνητικά».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις