Κόσμος

Ο κορονοϊός “θερίζει” και τις ΗΠΑ! 100 νεκροί μέσα σε μια μέρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

H πανδημία του κορονοϊού “σκότωσε” περισσότερους από 100 ανθρώπους στις ΗΠΑ τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας σε 389 τον αριθμό των νεκρών σήμερα, από 278 που ήταν την ίδια ώρα χθες, Σάββατο, σύμφωνα με καταμέτρηση του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Οι πολιτείες της Νέας Υόρκης (114 νεκροί), της Ουάσινγκτον (94 νεκροί) και της Καλιφόρνιας (28 νεκροί) είναι οι εστίες της επιδημίας που έχει μολύνει τουλάχιστον 30.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Άμεση ανάγκη για υλικά προσωπικής προστασίας

Αναπνευστήρες, μάσκες προστασίας προσώπου, αλλά και άλλα υλικά προσωπικής προστασίας θα μεταφερθούν πρώτα στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε άλλες πολιτείες, που τα έχουν άμεση ανάγκη, καθώς η παραγωγή μειώνεται εξαιτίας της εξάπλωσης του COVID-19, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του διευθυντή του Εθνικού Επιδημιολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, Άντονι Φαούτσι.

«Τα υλικά τα οποία έχουν συγκεντρωθεί πηγαίνουν ξεκάθαρα στις περιοχές άμεσης ανάγκης που τα χρειάζονται περισσότερο και αυτές είναι: η Καλιφόρνια, η Ουάσιγκτον και προφανώς η Νέα Υόρκη που έχει χτυπηθεί σκληρά» δήλωσε ο Φαούτσι στην εκπομπή «Face the Nation» του CBS News. «Είναι πολύ, πολύ ξεκάθαρο ότι αποτελούν μία υψηλή προτεραιότητα» τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κέιτι Ζακαράια: Η βραχύβια Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου που «ξηλώθηκε» μέσα σε 5 μέρες – Κατέρριψε το «ρεκόρ» του Άντονι Σκαραμούτσι
Ο σάλος με την αυτοαποκαλούμενη «δικηγόρο» που ανέλαβε τη θέση της Λέβιτ και δεν άντεξε ούτε μία εβδομάδα καθώς ο Τραμπ την... «έδιωξε νύχτα»
Katie Zacharia
18
Φον ντερ Λάιεν: Δεν υπάρχει μαγική λύση για την ενέργεια – Προστασία της ΕΕ σε ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο
«Η Ευρώπη πρέπει να επιμείνει στην ενεργειακή μετάβαση, με στόχο την πρόσβαση σε οικονομικά προσιτές, καθαρές και εγχώριες πηγές ενέργειας, όπως οι ανανεώσιμες πηγές και η πυρηνική ενέργεια» υπογράμμισε η φον ντερ Λάιεν
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 16 Οκτωβρίου 2026 5
«Το Ιράν δεν σκοπεύει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα» δήλωσε ο Πεζεσκιάν – «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο»
Ο Ιρανός πρόεδρος απορρίπτει τις κατηγορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δηλώνει ανοιχτός στον διάλογο και καταγγέλλει τις αμερικανικές κυρώσεις ως «αδικαιολόγητες και απάνθρωπες»
Μασούντ Πεζεσκιάν