Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο κορονοϊός θερίζει τη Γερμανία: Νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων

Ο κορονοϊός θερίζει τη Γερμανία: Νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων

Από το ένα μακάβριο ρεκόρ στο άλλο η Γερμανία, όπου ο κορονοϊός συνεχίζει ασταμάτητος την εξάπλωσή του, παρά το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Και σύμφωνα με την Άνγκελα Μέρκελ και υπουργούς της, δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα.

Το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, ο κορονοϊός στέρησε τη ζωή από 1.244 ανθρώπους που είχαν νοσήσει με Covid-19. Ο απολογισμός θανάτων σε ένα 24ωρο είναι ο πιο βαρύς που έχει καταγραφεί έως σήμερα στη Γερμανία.

Click4more Κορονοϊός: Η Μέρκελ «βλέπει» lockdown στη Γερμανία έως τον Απρίλιο!

Πλέον, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, οι θάνατοι από τον κορονοϊό στη Γερμανία έχουν φτάσει τους 43.881.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν επίσης 25.164 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να πλησιάζει πλέον τα 2 εκατομμύρια (1.978.590 για την ακρίβεια).

Οι Γερμανοί θέλουν υποχρεωτικά… εμβόλιο

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού του νοσηλευτικού προσωπικού για τον κορονοϊό τάσσεται η πλειοψηφία των Γερμανών, μετά τη δημόσια πρόταση που έκανε πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, το 58,2% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η πρόταση του Σέντερ είναι «καλή» ή «μάλλον καλή», ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 34,7%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι υποστηρικτές του υποχρεωτικού εμβολιασμού των νοσηλευτών προέρχονται από την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU). Η πρόταση βρίσκει την μικρότερη ανταπόκριση μεταξύ των ψηφοφόρων της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

Επιπλέον, την ιδέα υποστηρίζει το 73% των ερωτηθέντων ηλικίας άνω των 65 ετών.

Σύμφωνα πάντως με δημοσκόπηση για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), δύο στους τρεις Γερμανούς δεν θα συμφωνούσαν ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού να γίνει υποχρεωτικός για τον γενικό πληθυσμό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις