Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο κορονοϊός τους άφησε άνεργους κι εκείνοι έγιναν… COVID boys

Ο κορονοϊός τους άφησε άνεργους κι εκείνοι έγιναν… COVID boys

Είναι από τους ανθρώπους που έκαναν την κρίση, ευκαιρία. Ο λόγος για δυο νεαρούς Βέλγους, που έμειναν άνεργοι εξαιτίας της πανδημίας και αποφάσισαν να αλλάξουν καριέρα. Πλέον, είναι οι “COVID boys”, οι άνθρωποι με τις λευκές στολές που απολυμαίνουν τις Βρυξέλλες από τον… κορονοϊό.

Οι COVID boys απολυμαίνουν τις επιφάνειες στους δημόσιους χώρους και περιπολούν στους δρόμους των Βρυξελλών για να ενθαρρύνουν την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και τη χρήση μάσκας.

Ο 27χρονος Εντουάρ ντε Βος και ο 26χρονος Οσκάρ Μπριού εγκαταστάθηκαν στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας φορώντας στολές χημικής προστασίας και γάντια και εξοπλίστηκαν με απολυμαντικά, ταινίες μέτρησης, σφουγγάρια και χιούμορ.

Και οι δυο έχασαν τις δουλειές τους κατά το πρώτο lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα, τον Μάρτιο.

“Περάσαμε το πρώτο lockdown πίνοντας και κάνοντας πράγματα στην τύχη. Κάποια στιγμή κάτι μας συνέβη και ξεκαθάρισαν τα πράγματα”, είπε στην τηλεόραση του Reuters ο ντε Βος, ο οποίος εργαζόταν σε μια σαπωνοποιία. “Και στο σημείο αυτό αρχίσαμε να οργανωνόμαστε”.

Οι δύο φίλοι συμβουλεύουν ένα ζευγάρι που τρώει ότι πρέπει να κάθεται ή να σταθεί στην άκρη αντί να περπατάει τρώγοντας και υπενθυμίζουν στους περαστικούς ότι η μάσκα, που είναι υποχρεωτική παντού στις Βρυξέλλες, πρέπει να καλύπτει και την μύτη.

“Ναι, έχετε δίκιο. Αλήθεια. Κάποιες φορές το ξεχνάμε”, απαντάει μια γυναίκα.

Ο 27χρονος και ο 26χρονος καθαρίζουν τα παρκόμετρα και ψεκάζουν με αντισηπτικό τα χέρια ενός πεζού μόλις τοποθετήσει σωστά τη μάσκα του. Επίσης οι δυό τους εκπαιδεύουν και άλλους για να κάνουν την ίδια δουλειά.

Η αστυνομία των Βρυξελλών, κληθείσα να σχολιάσει την δράση τους, απάντησε: “Το να προσφέρεις συμβουλές είναι καλό, αλλά είναι προτιμότερο να προέρχεται από επίσημους διαύλους”.

Το Βέλγιο είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν πληγεί βαρύτερα από την πανδημία της COVID-19 με περισσότερους από 20.000 νεκρούς και σχεδόν 700.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις