Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο κορονοϊός «τσακίζει» τη Σκάλα του Μιλάνου! Θετικοί τραγουδιστές και μουσικοί

Ο κορονοϊός «τσακίζει» τη Σκάλα του Μιλάνου! Θετικοί τραγουδιστές και μουσικοί

Σε μια χώρα, όπως Ιταλία και σε μια περιοχή όπως η Λομβαρδία, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Μιλάνο, κανείς δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητος από τον κορονοϊό. Αυτό ισχύει και για την θρυλική Σκάλα του Μιλάνου.

Η παγκοσμίου φήμης όπερα, η ιστορική La Scala του Μιλάνου, έχει κι εκείνη χτυπηθεί από τον κορονοϊό αφού 18 τραγουδιστές και τραγουδίστριες αλλά και εννέα μουσικοί έχουν βρεθεί θετικοί στον SARS-CoV-2 (κορονοϊός). Και όλα δείχνουν πως μπορεί η πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου να καθυστερήσει.

Όλα τα μέλη της χορωδίας της όπερας τέθηκαν σε καραντίνα, όπως και τα μέλη της ορχήστρας που παίζουν πνευστά, καθώς το θέατρο περιμένει να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν και άλλα μέλη του προσωπικού.

Click4more Κορονοϊός: Σοκ στην Ιταλία – “Άγγιξαν” τα 30.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο

«Όλες οι πρόβες αναβλήθηκαν», διευκρίνισε ο Πάολο Πουλίζι, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στη Σκάλα του Μιλάνου.

Η όπερα άνοιξε ξανά τον Ιούλιο, αφού παρέμεινε κλειστή για τέσσερις μήνες, καθώς η Ιταλία δεχόταν το χτύπημα του πρώτου κύματος της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός.

Αυτή την εβδομάδα, οι παραστάσεις σταμάτησαν ξανά, εξαιτίας της κυβερνητικής απόφασης την Κυριακή να κλείσουν τα θέατρα και οι κινηματογράφοι σε όλη τη χώρα, ώστε να περιοριστεί η αναζωπύρωση των μολύνσεων.

Η ισχύς της εντολής της κυβέρνησης εκπνέει στις 24 Νοεμβρίου και ο Πουλίζι σημείωσε ότι τα μέλη της όπερας έτρεφαν την ελπίδα πως η Σκάλα θα ήταν σε θέση να οργανώσει την παράσταση με την οποία εγκαινιάζεται κάθε χρόνο η νέα σεζόν, στις 7 Δεκεμβρίου, εμβληματική εκδήλωση της ιταλικής πολιτιστικής ζωής.

Το Μιλάνο και ευρύτερα η περιφέρεια της Λομβαρδίας πλήττονται εκ νέου σκληρά από την πανδημία: κατέγραψαν 7.558 νέα κρούσματα χθες Τετάρτη (28.10.2020). Η περιφέρεια που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα είναι το Πιεμόντε με 2.827 κρούσματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις