Κόσμος

Ο κυκλώνας Λόρα απειλεί την Λουιζιάνα και το Τέξας – Ο κόσμος εγκαταλείπει τα σπίτια του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι κάτοικοι της Λουιζιάνας και του νότου του Τέξας προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν το κυκλώνα Λόρα που βρίσκεται στην κατηγορία 4 και θεωρείται “εξαιρετικά επικίνδυνος” από τους μετεωρολόγους.

Με ανέμους ταχύτητας έως 220 χλμ. την ώρα, ο κυκλώνας Λόρα μπορεί να προκαλέσει “θανατηφόρα” άνοδο των υδάτων, εν δυνάμει “καταστροφική”, εξαιρετικά ισχυρούς ανέμους καθώς και ξαφνικές πλημμύρες”, προειδοποιεί το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων στο τελευταίο δελτίο του. Ο κυκλώνας αναμένεται να φθάσει στη στεριά αργά απόψε.

“Ο κυκλώνας Λόρα είναι πολύ επικίνδυνος και ενισχύεται γρήγορα. Να ακούτε τους τοπικούς αξιωματούχους. Είμαστε μαζί σας!”, έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

storm laura
photo Reuters

Ο κυκλώνας βρισκόταν στις 21.00 ώρα Ελλάδας 320 χλμ. νοτίως της παράκτιας πόλης Λέικ Τσαρλς, στη Λουιζιάνα, που φημίζεται για τα μεγάλα κέντρα της διύλισης πετρελαίου και απειλείται με πλημμύρες. Οι κάτοικοί της επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα όταν έλαβαν εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης.

“Πιστεύαμε ότι θα προσπαθούσαμε να το ξεπεράσουμε στο σπίτι, αλλά ακούσαμε ότι θα είναι πάρα πολύ σφοδρό”, δήλωσε ο Τζίμι Ρέι, κάτοικος που εγκατέλειπε την πόλη.

Η υπεύθυνη για την εκκένωση ‘Αντζελα Τζουέτ διευκρίνισε ότι νέα πρωτόκολλα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή λόγω της πανδημίας Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Καρφί» του βασιλιά Καρόλου στον αδελφό της πριγκίπισσας Νταϊάνα: «Το πένθος μπορεί να θολώσει τη λογική και τη μνήμη»
Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, ισχυρίζεται σε βιβλίο που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα ότι ο τότε πρίγκιπας Κάρολος του είπε «να είσαι σίγουρος, θα την ξεχάσουμε σύντομα» μετά τον θάνατό της
Πριγκίπισσα Νταϊάνα και βασιλιάς Κάρολος
Αποκάλυψη σοκ για τον βασιλιά Κάρολο: «Θα ξεχάσουμε πολύ σύντομα την Νταϊάνα» είχε πει στον αδερφό της
Ο Τσαρλς Σπένσερ αποκαλύπτει στο νέο βιβλίο του την έντονη σύγκρουση που, όπως υποστηρίζει, είχε με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Νταϊάνα
King Charles III: Pictured Archives : Prince Charles and Princess Diana attending the Cannes Film Festival on 15th May, 1987 in Cannes, France.