Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ο Λευκός Οίκος “απάντησε” στη φωτογραφία σοκ από το Μεξικό με… διάσωση 13χρονου

Ο Λευκός Οίκος “απάντησε” στη φωτογραφία σοκ από το Μεξικό με… διάσωση 13χρονου

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει (από)δείξει πολλές φορές ότι δεν νοιάζεται για τους ανθρώπους που ζητούν άσυλο και μια ευκαιρία για να δουλέψουν στις ΗΠΑ. Κι αν η σοκαριστική φωτογραφία με τα άψυχα κορμιά ενός πατέρα και της 2χρονης κόρης του στον ποταμό Ριο Γκάντε (είπε) τον σόκαρε, αυτό που έγινε στη συνέχεια είναι μόνο ντροπή για τις ΗΠΑ.

Όλος ο κόσμος ένιωσε σοκ και οργή όταν η φωτογραφία του 25χρονου πατέρα από το Ελ Σαλβαδόρ και της 2 ετών κορούλας του στις όχθες του ποταμού Ρίο Γκράντε. Πεσμένοι μπρούμυτα, αγκαλιασμένοι ως το θάνατο, άφησαν την τελευταία τους πνοή στην προσπαθώντας να περάσουν στις ΗΠΑ. Εκεί όπου ήλπιζαν να βρουν μια καλύτερη ζωή. Αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει κλειστά σύνορα και τείχη…

Ο Ντόναλντ Τραμπ για μια ακόμη φορά δεν στάθηκε στο ύψος ούτε των περιστάσεων ούτε του αξιώματός του. Βρήκε μόνο να ψελλίσει πως νιώθει τρόμο για το θάνατο του πατέρα από Ελ Σαλβαδόρ και της κορούλας του. Και μετά άρχισε να βρίζει μέσω twitter τους Δημοκρατικούς. Και να τσουβαλιάζει όλους όσους θέλουν να περάσουν τα σύνορα για μια καλύτερη ζωή στις ΗΠΑ, στις λέξεις «ναρκωτικά, ανοιχτά σύνορα σημαίνει άγριο έγκλημα και διακίνηση ανθρώπων». Σαν όλοι οι μετανάστες να είναι εγκληματίες.

Μόνο που δεν σταμάτησε εκεί. Ο Λευκός Οίκος έφτασε στο σημείο να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά ένα 13χρονο παιδί για να δώσει την «απάντησή» στο θάνατο ενός άλλου παιδιού.

Φωτογραφία Reuters

Ενώ η φωτογραφία πατέρα – κόρης στα σύνορα με το Μεξικό προκαλούσε οργή, ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη διάσωση ενός άλλου παιδιού, που βρέθηκε στην ίδια περιοχή από τις αμερικανικές αρχές. Το να πει κανείς πως είναι ευτυχία η διάσωση ενός παιδιού ή οποιουδήποτε άλλου μετανάστη που κινδυνεύει είναι αυτονόητο.

Το να χρησιμοποιείται ως επικοινωνιακό όπλο είναι απλά ντροπή.

«Χθες (σ.σ. γραμμένο με κεφαλαία γράμματα για να τονίσει πως έγινε μετά το θάνατο του 25χρονου και της κόρης του) πράκτορες έσωσαν και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε ένα 13χρονο αγόρι που βρέθηκε να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του στον ποταμό Ρίο Γκράντε. Χάρη στις προσπάθειές τους, άρχισε να αναπνέει και ανέκτησε τις αισθήσεις του πριν μεταφερθεί στο τοπικό νοσοκομείο» ανέφερε το tweet του Λευκού Οίκου και είχε και μια πολιτική δήλωση στη… γραμμή Τραμπ: «Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει για να σταματήσει αυτή η κρίση». Το πως θέλει ο Αμερικανός πρόεδρος να δράσει το Κογκρέσο για το μεταναστευτικό είναι γνωστό: θέλει να του χτίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Λίγη ώρα πριν, με την ίδια προτροπή προς το Κογκρέσο, ο Λευκός Οίκος είχε δώσει άλλες φωτογραφίες στη δημοσιότητα και πανηγύρισε για τη σύλληψη μεταναστών. «Στις 22 και 24 Ιουνίου οι συνοριοφύλακες συνέλαβαν δυο μεγάλες ομάδες που πέρασαν τον ποταμό Ρίο Γκράντε στις ΗΠΑ παράνομα, μια ομάδα με 105 μετανάστες και μια ομάδα με 205 μετανάστες».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις