Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Μακρόν… ησύχασε από τις εξηγήσεις της Τουρκίας για το Αφρίν

Ο Μακρόν… ησύχασε από τις εξηγήσεις της Τουρκίας για το Αφρίν

«Καθησυχασμένος» δηλώνει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από τις εξηγήσεις που έδωσε η Τουρκία για το Αφρίν, αφότου ο ίδιος προειδοποίησε την Άγκυρα για το ενδεχόμενο μιας τουρκικής «εισβολής» στη βόρεια Συρία.

«Δεν ανακαλώ τίποτα» από τις δηλώσεις, τις οποίες παραχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος την Τρίτη στην εφημερίδα Le Figaro, όπου επέκρινε τις τουρκικές επιχειρήσεις, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους στους δημοσιογράφους, τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Τυνησία.

«Σημειώνω ότι η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας σημαίνει αναμφισβήτητα ότι (οι επιχειρήσεις) δεν αφορούν τίποτ΄ άλλο από την ασφάλιση των συνόρων και ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να προχωρήσει βαθύτερα από τις θέσεις που έχει καταλάβει σήμερα, ούτε να παραμείνει για μεγάλο διάστημα στην περιοχή» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Έχω καθησυχαστεί» σημείωσε

«Εάν αποδεικνυόταν ότι αυτή η επιχείρηση επρόκειτο να πάρει άλλη μορφή από μια επιχείρηση για την καταπολέμηση ενός πιθανού τρομοκράτη που απειλεί την τουρκική μεθόριο και ότι θα επρόκειτο για μια επιχειρήση εισβολής, τότε, αυτή η επιχείρηση θα αποτελούσε ένα πραγματικό πρόβλημα» είχε προειδοποιήσει στις αρχές της εβδομάδας ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με τη Le Figaro.

Νωρίτερα σήμερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατήγγειλε την προειδοποίηση του προέδρου της Γαλλίας επιβεβαιώνοντας ότι η Γαλλία και άλλες χώρες δεν μπορούν «να δίνουν μαθήματα» στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας διευκρίνισε σήμερα ότι «εντός των επόμενων ημερών» θα συνομιλήσει εκ νέου στο τηλέφωνο με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις