Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ο… μεγαλόψυχος μακελάρης της Φλόριντα – Δωρίζει χρήματα στις οικογένειες των θυμάτων

Ο… μεγαλόψυχος μακελάρης της Φλόριντα – Δωρίζει χρήματα στις οικογένειες των θυμάτων

Αφού σκόρπισε τον θάνατο στο λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, στη Φλόριντα, κάνει δωρεά στις οικογένειες των θυμάτων!

Ο μακελάρης Νίκολας Κρουζ που σκότωσε 17 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 17, στις 14 Φεβρουαρίου 2018, θέλει το χρηματικό ποσό που θα κληρονομήσει να δωριστεί στα θύματα και οικείους των θυμάτων του μακελειού, όπως ανακοίνωσαν συνήγοροί του, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας σε κακουργιοδικείο της Πολιτείας.

«Ο Κρουζ δεν θέλει τα χρήματα, όποιο κι αν είναι το ποσό που του αναλογεί», ανέφερε μια συνήγορός του, η Με1λίσα ΜακΝίλ, αναφερόμενη στο χρηματικό ποσό που πρόκειται να κληρονομήσει ο 19χρονος άνδρας, η μητέρα του οποίου απεβίωσε τον Νοέμβριο.

«Θα ήθελε τα χρήματα αυτά να δωριστούν σε κάποια οργάνωση που θα επιλέξουν οι οικογένειες των θυμάτων», πρόσθεσε η ίδια, καθώς ο νεαρός δράστης είχε προσαχθεί, με τα άκρα του δεμένα με αλυσίδες, ενώπιον του δικαστηρίου προκειμένου να προσδιοριστεί εάν είναι σε θέση να πληρώσει δικηγόρους για να τον υπερασπιστούν, καθώς μέχρι στιγμής τον εκπροσωπούν δικηγόροι διορισμένοι από το δικαστήριο.

«Επιτρέψτε (τα χρήματα) να πάνε σε εκείνους που πληγώθηκαν, τελεία», επέμεινε ένας άλλος συνήγορος του Κρουζ, ο Χάουαρντ Φίνκελσταϊν, σημειώνοντας ότι το ποσό που θα κληρονομήσει ο νεαρός ενδέχεται να ανέρχεται σε «ένα εκατομμύριο δολάρια».

Πάντως η διαθήκη δεν έχει ακόμα εκτελεστεί και δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής πόσα ακριβώς χρήματα θα κληρονομήσουν ο δράστης της σφαγής κι ο αδελφός του.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα καλύψουν το κόστος για την υπεράσπιση του νεαρού οι αμερικανοί φορολογούμενοι ή ο ίδιος σε προσεχή ακροαματική διαδικασία, όταν θα οριστεί επίσης το χρονοδιάγραμμα της δίκης.

Εισαγγελείς στη Φλόριντα ανακοίνωσαν τον Μάρτιο ότι θα ζητήσουν να επιβληθεί στον Νίκολας Κρουζ η ποινή του θανάτου.

Οι συνήγοροί του ανέφεραν ότι θα δεχόταν να ομολογήσει την ενοχή του, με αντάλλαγμα εγγυήσεις ότι δεν θα εκτελεστεί. Το ενδεχόμενο να υπάρξει διαπραγμάτευση για την ποινή παραμένει θεωρητικά ανοικτό, παρότι οι εισαγγελείς έχουν αναγγείλει ότι θα ζητήσουν να του επιβληθεί η εσχάτη των ποινών.

Η ημερομηνία έναρξης της δίκης του Κρουζ, για τη διεξαγωγή της οποίας είναι προϋπόθεση να κριθεί ικανός από άποψη ψυχικής υγείας για να δικαστεί, δεν έχει ακόμη οριστεί.

Ο νεαρός, πρώην μαθητής στο λύκειο όπου διέπραξε τη σφαγή με τουφέκι εφόδου που κατείχε νόμιμα, συνελήφθη λίγο μετά το μακελειό και δεν αρνήθηκε ότι ήταν ο δράστης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις