Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο μικρός Τσάρλι που κατάφερε να συγκινήσει ακόμα και τον Τραμπ – Δίνει μάχη για τη ζωή του

Ο μικρός Τσάρλι που κατάφερε να συγκινήσει ακόμα και τον Τραμπ – Δίνει μάχη για τη ζωή του

Ο μικρός Τσάρλι γεννήθηκε μαχητής… Είναι μόλις 10 μηνών και καλείται να παλέψει για την ίδια του τη ζωή! Η ιστορία του έχει συγκλονίσει τις ΗΠΑ ενώ δεν έχει αφήσει ασυγκίνητους τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο μικρός Τσάρλι αντιμετωπίζει μία εξαιρετικά σπάνια ασθένεια… Τόσο σπάνια που μόλις 16 μωρά σε ολόκληρο τον κόσμο την έχουν. Ο μικρούλης από την Βρετανία γεννήθηκε υγιής κάνοντας τους δυο γονείς του πολύ ευτυχισμένους με τον ερχομό του.

Όμως τα χαμόγελα έσβησαν απότομα όταν ξαφνικά εμφάνισε σοβαρά προβλήματα υγείας, λόγω σπάνιας γενετικής πάθησης. Ο μόλις 10 μηνών Τσάρλι δεν μπορεί πλέον να αναπνεύσει μόνος του, να δει, να ακούσει, να κινηθεί ή ακόμη και να κλάψει.

Οι γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν του δίνουν καμία ελπίδα… Οι γονείς του όμως, ανακάλυψαν μια επαναστατική, πειραματική μέθοδο που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ και θέλουν το μωράκι τους να μεταφερθεί εκεί ώστε να ξέρουν ό,τι πριν χάσουν την μάχη με το θάνατο δοκίμασαν τα πάντα για να την κερδίσουν.

Ωστόσο, οι γιατροί δεν τους το επιτρέπουν γιατί πιστεύουν ότι ο Τσάρλι δεν έχει καμία ελπίδα, οι βλάβες στον εγκέφαλο είναι μη αναστρέψιμες και για αυτό ζητούν από τους γονείς να αποσυνδέσουν τον μικρούλη από τα μηχανήματα που τον κρατούν στην ζωή. Οι γονείς του ακολουθούν την νομική οδό και προχωρούν σε ένσταση. Το δικαστήριο όμως δικαιώνει τους γιατρούς και απορρίπτει την ένσταση των γονιών που είναι συντετριμμένοι.

Τότε συνέβη κάτι μαγικό… Ξεκίνησε ένα κίνημα συμπαράστασης στο διαδίκτυο με το hashtag #CharlieGard, το ονοματεπώνυμο του μικρού. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζητούν μια ακόμα ευκαιρία για τον μικρούλη και ζητούν το δικαστήριο να βοηθήσει τους γονείς και να εγκρίνει το ταξίδι και την ευκαιρία για ζωή για τον μικρό Τσάρλι.

Στο πλευρό των γονιών του και ο Πάπας Φραγκίσκος, αλλά και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν όπως και με όποιο τρόπο μπορούν – άγνωστο εάν όντως μπορεί να γίνει κάτι.

Προς το παρόν, οι γονείς του παιδιού περιμένουν το θάνατο του μικρού Τσάρλι… Περιμένουν, δηλαδή, την αποσύνδεση των μηχανημάτων που κρατούν ανοιχτά τα μάτια του Τσάρλι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε