Κόσμος

Ο Μπάιντεν «πολεμά» το τείχος του Τραμπ

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να ακυρώσει τις επερχόμενες αγορεύσεις και να καθυστερήσει περαιτέρω τις ακροάσεις σε δύο εκκρεμείς εφέσεις που κατέθεσε ο Ρεπουμπλικάνος τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η μία για τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και η άλλη για την αποκαλούμενη «Παραμείνετε στο Μεξικό» πολιτική ασύλου.

Το Δικαστήριο έχει προγραμματίσει να ακούσει αγορεύσεις στις δύο υποθέσεις στις 22 Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου αντίστοιχα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδια της να διακόψει την οικοδόμηση του συνοριακού τείχους και να αναστείλει την πολιτική ασύλου του Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινίκ, ύποπτος για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμού και φόνου
Ο Ντομινίκ Πελικό υπενθυμίζεται ότι καταδικάστηκε το 2024 σε κάθειρξη 20 ετών επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και επέτρεπε σε δεκάδες αγνώστους να τη βιάζουν μέσα στο σπίτι της οικογένειας
πελικό
Τα «μαζεύει» ο Ράμα για τους Έλληνες «κληρονόμους του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη» – Μιλούσε λέει, «φιλικά και χιουμοριστικά»
«Είναι απίστευτο ότι μια φράση που ειπώθηκε για πλάκα μπορεί να βγει εντελώς από το πλαίσιο και να μετατραπεί σε δημόσια διαμάχη που τροφοδοτείται από εθνικιστικό πάθος» γράφει σε ανάρτησή του
Έντι Ράμα 17