Κόσμος

Ο Μπάιντεν υπέγραψε το νομοσχέδιο για απαγόρευση του TikTok εάν δεν πουλήσει τα περιουσιακά του στοιχεία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε το νομοσχέδιο που απαγορεύει την εφαρμογή TikTok εάν η ιδιοκτήτρια εταιρεία, η κινεζική ByteDance, δεν πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία της στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 9 έως 12 μήνες.

Το TikTok είναι πολύ δημοφιλές στους νεαρούς Αμερικανούς που χαρακτηρίζονται «αριστεροί», μιας πληθυσμιακής ομάδας που θεωρείται «κλειδί» για την επανεκλογή του Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος του TikTok Σου Ζι Τσέου, αμέσως μετά την υπογραφή του νόμου από τον Μπάιντεν, δήλωσε ότι η εταιρεία «δεν πάει πουθενά» καθώς πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στα δικαστήρια και θα μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου.

«Να είστε βέβαιοι, δεν πάμε πουθενά», είπε στο βίντεο που ανάρτησε. «Τα γεγονότα και το Σύνταγμα είναι με το μέρος μας και αναμένουμε ότι θα επικρατήσουν ξανά», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνδρας στην Βρετανία υποδυόταν την πρώην σύντροφό του στο Tinder και έστελνε αγνώστους σπίτι της για να την βιάσουν
Ο Άσαντ Χουσεΐν είχε συστηθεί με ψεύτικο όνομα στην 36χρονη, και αφού χώρισαν έστελνε μηνύματα σε άνδρες λέγοντάς τους να πάνε σπίτι της με την ψευδή δικαιολογία ότι πρόκειται για μια «σεξουαλική φαντασίωση» της
iStock
Οι ΗΠΑ έπληξαν και ακινητοποίησαν δύο τάνκερ του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ – Αναφορές για σποραδικές συγκρούσεις
Οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον δύο πετρελαιοφόρων με ιρανική σημαία που προσπαθούσαν να καταπλεύσουν σε ιρανικό λιμάνι στον Κόλπο του Ομάν
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στη Μέση Ανατολή