Κόσμος

Ο Μπολσονάρο πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία και παραμένει στο νοσοκομείο λίγο μετά την καταδίκη για απόπειρα πραξικοπήματος

Ο πρώην Πρόεδρος της Βραζιλίας είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι στην κοιλιά σε δημόσια συγκέντρωση το 2018
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από νεφρική δυσλειτουργία πάσχει ο Ζαΐχ Μπολσονάρο, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 27 ετών για απόπειρα πραξικοπήματος. Ο πρώην Πρόεδρος της Βραζιλίας  θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσαν οι θεράποντες ιατροί την Τετάρτη (17.09.2025).

Σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις αρχές Αυγούστου, ο πρώην αρχηγός της Βραζιλίας (2019 – 2022), Ζαΐχ Μπολσονάρο διακομίστηκε χθες το απόγευμα στην ιδιωτική κλινική DF Star λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Ο Μπολσονάρο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ιδίως αφότου μαχαιρώθηκε στην κοιλιακή χώρα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του το 2018. Από τότε έχει υποβληθεί σε τουλάχιστον έξι χειρουργικές επεμβάσεις, με πιο πρόσφατη εκείνη του Απριλίου η οποία διήρκησε σχεδόν 12 ώρες.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν της DF Star, ο Μπολσονάρου εισήχθη στην κλινική «αφυδατωμένος, παρουσιάζοντας ταχυκαρδία και χαμηλή αρτηριακή πίεση». Οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν «αναιμία και εξασθένηση της νεφρικής λειτουργίας» και ο πρώην πρόεδρος θα παραμείνει σήμερα υπό ιατρική παρακολούθηση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν χρήζει περαιτέρω νοσηλείας.

«Χωρίς ανάσα για σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα»

Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο μεγαλύτερος γιος του, ο γερουσιαστής Φλάβιο Μπολσονάρο, δήλωσε ότι ο πατέρας του έκανε εμετούς και είχε επίμονο λόξυγκα που τον άφησε «χωρίς ανάσα για σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα». Στις 14 Σεπτεμβρίου είχε δεχθεί ιατρική φροντίδα, συμπεριλαμβανομένης της χειρουργικής αφαίρεσης δερματικών βλαβών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας καταδίκασε στις 11 Σεπτεμβρίου τον 70χρονο Μπολσονάρο σε κάθειρξη 27 ετών και τριών μηνών για απόπειρα πραξικοπήματος μετά την ήττα του στις εκλογές του 2022 από τον σημερινό Πρόεδρο της χώρας, τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης σκοπεύουν να εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να ανατρέψουν την απόφαση. Μέχρι τότε, ο 70χρονος Μπολσονάρο δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή και θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Καρφί» του βασιλιά Καρόλου στον αδελφό της πριγκίπισσας Νταϊάνα: «Το πένθος μπορεί να θολώσει τη λογική και τη μνήμη»
Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, ισχυρίζεται σε βιβλίο που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα ότι ο τότε πρίγκιπας Κάρολος του είπε «να είσαι σίγουρος, θα την ξεχάσουμε σύντομα» μετά τον θάνατό της
Πριγκίπισσα Νταϊάνα και βασιλιάς Κάρολος
Αποκάλυψη σοκ για τον βασιλιά Κάρολο: «Θα ξεχάσουμε πολύ σύντομα την Νταϊάνα» είχε πει στον αδερφό της
Ο Τσαρλς Σπένσερ αποκαλύπτει στο νέο βιβλίο του την έντονη σύγκρουση που, όπως υποστηρίζει, είχε με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Νταϊάνα
King Charles III: Pictured Archives : Prince Charles and Princess Diana attending the Cannes Film Festival on 15th May, 1987 in Cannes, France.