Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Μπόρις Τζόνσον απαγγέλλει Ιλιάδα στα αρχαία ελληνικά και… φρενίτιδα! video

Μπόρις Τζόνσον
Φωτογραφία από: Youtube

Ένα παλαιότερο βίντεο με πρωταγωνιστή τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, έχει… ξεθαφτεί από τους χρήστες του Twitter και προκαλεί πανικό!

Το επίμαχο βίντεο χρονολογείται από το 2013, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός της Βρετανίας ήταν ακόμη δήμαρχος του Λονδίνου. Ο Μπόρις Τζόνσον μιλά στο κανάλι ABC, της Αυστραλίας και ξαφνικά… απαγγέλλει στίχους της Ιλιάδας και μάλιστα στα αρχαία ελληνικά!

Ο ίδιος είναι βέβαια γνωστό ότι έχει σπουδάσει κλασική φιλολογία και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς.

Την αγάπη του αυτή μάλιστα, την εκφράζει με κάθε ευκαιρία. Αυτό, λοιπόν, έκανε και στο βίντεο που εντόπισαν χρήστες του διαδικτύου πριν από λίγο καιρό και απεικονίζει τον Τζόνσον όταν ακόμα ήταν δήμαρχος του Λονδίνου να απαγγέλει στίχους της Ιλιάδας… νεράκι!

Click4more: Μπόρις Τζόνσον: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με… Brexit και πεθερικά!

Το βίντεο ξεσήκωσε ποικίλες αντιδράσεις με άλλους να συγχαίρουν τον Τζόνσον για τις γνώσεις του και τη δυνατή του μνήμη και άλλους να βρίσκουν ακατανόητα όσα λέει.

Δείτε τον Μπόρις Τζόνσον με τα αρχαία ελληνικά του

https://twitter.com/Holbornlolz/status/1209384088559390720?s=20

Μάλιστα, θέση στο ζήτημα πήραν και Έλληνες χρήστες του Twitter που λένε πως δεν κατάλαβαν… λέξη από αυτά που λέει.

https://twitter.com/entitoid/status/1209447414270177280?s=20

Πάντως, προς υπεράσπιση του Βρετανού πρωθυπουργού ένας χρήστης στο Twitter ανάρτησε βίντεο με τους στίχους της Ιλιάδας επιβεβαιώνοντας λέξη λέξη την απαγγελία του.

Και η αλήθεια είναι ότι τα πήγε… αρκετά καλά, όπως φαίνεται και στο βίντεο

Φωτογραφίες από: YouTube.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις