Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να… κλείσει τη Βουλή για να εξασφαλίσει Brexit!

Ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να… κλείσει τη Βουλή για να εξασφαλίσει Brexit!
Φωτογραφία Reuters

Μάλλον τρομακτική μοιάζει η πρόθεση του Μπόρις Τζόνσον, του επικρατέστερου για να γίνει ο νέος πρωθυπουργός στη Βρετανία, να κλείσει τη Βουλή των Κοινοτήτων για να εξασφαλίσει το Brexit.

Η κούρσα για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας και άρα στην πρωθυπουργία της χώρας έχει ξεκινήσει για τα καλά. Επικρατέστερος να κερδίσει την εσωκομματική μάχη είναι ο Μπόρις Τζόνσον, ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του Brexit.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Μέι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναστείλει τη λειτουργία της Βουλής των Κοινοτήτων ώστε να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει άλλη εναλλακτική εκτός από το Brexit χωρίς συμφωνία.

Οι προθέσεις του Μπόρις Τζόνσον αποκαλύπτονται από δημοσίευμα των Times. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υποψήφιος πρωθυπουργός της Βρετανίας αποκάλυψε τα σχέδιά του μιλώντας σε οπαδούς μιας τάσης που θεωρείται ότι εκφράζει τους πιο σκληροπυρηνικούς Brexiteers.

Ο Τζόνσον φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να είπε την περασμένη εβδομάδα σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με στελέχη του λεγόμενου European Research Group ότι δεν θα αποκλείσει ρητώς αυτό το σενάριο.

Οι Times του Λονδίνου επικαλούνται «ανώτερο» στέλεχος της συγκεκριμένης τάσης, που δεν κατονομάζουν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις