Κόσμος

«Ο Ναβάλνι κινδυνεύει να εμφανίσει νεφρική ανεπάρκεια εξαιτίας της απεργίας πείνας»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι βρίσκεται σε αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσει νεφρική ανεπάρκεια και η όρασή του επιδεινώνεται έπειτα από πάνω από δύο εβδομάδες απεργίας πείνας, ανακοίνωσε σήμερα ένα ιατρικό σωματείο που συνδέεται με τον πολιτικό της αντιπολίτευσης.

Ο 44χρονος πολέμιος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκίνησε να αρνείται να σιτιστεί στις 31 Μαρτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση, όπως είπε, των σωφρονιστικών αρχών να του προσφέρουν την κατάλληλη φροντίδα για τον οξύ πόνο στην μέση και στο πόδι του.

“Η κατάστασή του είναι πράγματι κρίσιμη”, είπε η Αλεξάντρα Ζαχάροβα, μια εκπρόσωπος του συνδικάτου Ιατρική Συμμαχία, μιας ομάδας την οποία οι ρωσικές αρχές θεωρούν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Επικαλέστηκε εξετάσεις τις οποίες πήρε μέσω των δικηγόρων του Ναβάλνι και είπε ότι τα μέλη του συνδικάτου δεν τον εξέτασαν τα ίδια.

“Εχουμε δει τις εξετάσεις και είναι πολύ, πολύ κακές”, είπε στο Reuters.

“Έχει υψηλές τιμές καλίου και άλλες υψηλές τιμές που υποδηλώνουν ότι οι νεφροί υπολειτουργούν. Αυτό θα οδηγήσει σε σοβαρή παθολογία και πιθανόν και σε καρδιακή ανακοπή”, πρόσθεσε

Η Ρωσία φυλάκισε τον Ναβάλνι για 2,5 χρόνια τον Φεβρουάριο για παραβίαση των όρων αναστολής, κατηγορία που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν κατασκευασμένη.

Συνελήφθη στα σύνορα κατά την επιστροφή του στη Ρωσία από τη Γερμανία όπου ανάρρωνε από δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα.

Υπέρ Ναβάλνι…

Περίπου 80 διάσημοι συγγραφείς, ηθοποιοί, ιστορικοί, δημοσιογράφοι και σκηνοθέτες, ανάμεσά τους οι συγγραφείς Τζ.Κ Ρόουλινγκ και Σαλμάν Ρούσντι, υπογράφουν ανοιχτή επιστολή την οποία έστειλαν χθες στον Πούτιν και με την οποία τον καλούν να διασφαλίσει ότι ο Ναβάλνι θα λάβει την επείγουσα ιατρική φροντίδα που έχει ανάγκη.

Οι σωφρονιστικές αρχές λένε ότι έχουν προσφέρει στον Ναβάλνι την απαραίτητη φροντίδα αλλά ότι εκείνος την έχει αρνηθεί και ότι επιμένει πως θα πρέπει να τον αναλάβει ένας γιατρός της επιλογής του, εκτός των εγκαταστάσεων των φυλακών, το οποίο του έχουν αρνηθεί.

Χθες ο Ναβάλνι είπε ότι οι σωφρονιστικές αρχές τον απείλησαν να του φορέσουν ζουρλομανδύα για να τον ταϊσουν δια της βίας αν δεν σταματήσει την απεργία πείνας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πεδίο μάχης» η Γαλλία: Πάνω από 900 τραυματίες και 6.000 προσαγωγές – Φωτιές και δακρυγόνα «σκεπάζουν» Παρίσι, Λυών και Μασσαλία
Αστυνομικός κατηγορείται για βιαιοπραγία αφού εκτόξευσε δακρυγόνο με ευθεία βολή τραυματίζοντας σοβαρά στο πρόσωπο μαθητή λυκείου στην περιοχή του Παρισιού
Διαδηλωτές στο παρίσι
5
Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν κατηγορείται ότι έριξε κάτω σημαίες του Ισραήλ και της ΕΕ: «Έβγαλα τη μία και η άλλη έπεσε», είπε
«Η ενέργειά μας αποτελεί μέρος της καταδίκης της συνεχιζόμενης γενοκτονίας που διαπράττει η ισραηλινή κυβέρνηση», είπε η ομάδα της Χασάν
Ρίμα Χασάν
Προειδοποίηση από την Επιτροπή του βραβείου Νόμπελ: «Ανησυχία για την κατεύθυνση του κόσμου»
«Γνωρίζουμε τι αφήνουμε πίσω μας, δεν γνωρίζουμε πόσο από αυτό θα επιβιώσει και με ποια μορφή και σίγουρα δεν γνωρίζουμε τι θα έρθει», δήλωσε ο γραμματέας της επιτροπής του Βραβείου Ειρήνης Νόμπελ
Χαρπβίκεν, Γραμματέας Νόμπελ Ειρήνης