Κόσμος

Ο νέος «Γολγοθάς» του Στρος Καν ξεκίνησε – Κατέθεσε για την υπόθεση Μπανόν

Επί τρεις ώρες, ο Ντομινίκ Στρος Καν έδινε εξηγήσεις στη γαλλική αστυνομία για την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης στην Τριστάν Μπανόν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Γαλλίδα συγγραφέας, που είχε αναλάβει να γράψει τη βιογραφία του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού το 2003. Ο Στρος Καν δεν έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της κατάθεσής του.

«Η ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε το νωρίτερα δυνατό σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της έρευνας ύστερα από αίτημα του Στρος-Καν», διευκρίνισαν οι δικηγόροι του Φρεντερίκ Μπολιέ και Ανρί Λεκλέρκ.

Η μήνυση της Μπανόν, που κατατέθηκε τον Ιούνιο, εξετάστηκε αρχικά από την εισαγγελία του Παρισιού. Για την ολοκλήρωση της έρευνας, έπρεπε να καταθέσει ο Στρος Καν. Ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία και μήνυσε τη Μπανόν για δυσφήμηση.

Αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα, η εισαγγελία μπορεί να αποφασίσει να ξεκινήσει δικαστική έρευνα την οποία θα αναλάβει ανακριτής, να θέσει στο αρχείο την υπόθεση ή να κρίνει ότι τα αναφερόμενα γεγονότα έχουν παραγραφεί.

Οκτώ χρόνια μετά, αποδεικτικά στοιχεία δύσκολα θα βρεθούν και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την αστυνομία.

Ο νέος «Γολγοθάς» του Στρος Καν ξεκίνησε λίγες μέρες μετά την επιστροφή του στη Γαλλία από τη Νέα Υόρκη, μετά το τέλος της περιπέτειάς του και την απόσυρση των κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού της Ναφισάτου Ντιαλό, της καμαριέρας του Sofitel.

Την Κυριακή, έξω από το σπίτι του Στρος Καν, έκαναν συγκέντρωση φεμινιστικές οργανώσεις, ενώ η Μπανόν εξέφρασε τη λύπη της που η Γαλλία υποδέχτηκε «ως ήρωα έναν άνθρωπο που δεν αθωώθηκε».

Το μήνυμα που έστειλε σε αρκετές εφημερίδες, και το οποίο συνοδεύει με την έκκληση για διαδήλωση στις 24 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, αναρτήθηκε και στη σελίδα της στο Facebook.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η χώρα μου υποδέχεται ως ήρωα έναν άνθρωπο που δεν αθωώθηκε. Ακούω τον κόσμο να μου λέει ότι νιώθει αηδία, έχω τη στήριξή τους για να σταθώ όρθια και ωστόσο εγώ είμαι αυτή που χαμηλώνω το κεφάλι, όταν οι άλλοι χαμογελούν στις κάμερες.

Υπάρχει ένα αληθινό πρόβλημα στη χώρα αυτή, πράγματα που πρέπει να αλλάξουν. Ο βιασμός και η βία σε βάρος των γυναικών δεν μπορούν να εκλαμβάνονται ως κάτι συνηθισμένο. Τα χρήματα και η εξουσία δεν πρέπει να είναι πάνω από τους νόμους», έγραφε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι κρέμονται απ’ τα χείλη του – Πότε θα μιλήσει ο Στρος Καν;

Θηλυκή εταιρία κατά Στρος Καν – Μετά την κόρη, τον καταγγέλλει και μάνα!

Ο Στρος Καν, η Αν Σενγκλέρ και η… βαφτισιμιά!

Νέα μήνυση τελικά για απόπειρα βιασμού κατά του Στρος Καν

Το προφίλ του νέου ροζ μπελά του Στρος Καν

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ώρα μηδέν» για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν ξεκινούν τις συνομιλίες στην Ελβετία με φόντο τις συγκρούσεις στον Λίβανο
Ισραήλ και Χεζμπολάχ συνεχίζουν τον πόλεμο στον Λίβανο, παρά την συμφωνία για κατάπαυση του πυρός - «Διπλωματικό θρίλερ» στα Στενά του Ορμούζ λίγο πριν την τελευταία συμφωνία ΗΠΑ με Ιράν
Τζέι Ντι Βανς
Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν θα υπάρχουν διόδια, εκτός αν είναι από τις ΗΠΑ» – Τα «αγκάθια» των συνομιλιών στην Ελβετία
Στην Ελβετία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζει Ντι Βανς και την ιρανική αντιπροσωπεία να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για την μόνιμη εκεχειρία
FILE PHOTO: A drone view of vessels anchored in the Strait of Hormuz as seen from Musandam, Oman, June 8, 2026. REUTERS/Stringer/File Photo