Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Ο Ντάστιν Χόφμαν με παρενοχλούσε σεξουαλικά” – Ηθοποιός περιγράφει τον εφιάλτη της

Ντάστιν Χόφμαν
Φωτογραφία Reuters

Ακόμη μια ηθοποιός αποκαλύπτει πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Ντάστιν Χόφμαν. Περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε όταν οι δυο τους πρωταγωνιστούσαν στον “Θάνατο του Εμποράκου” στο Μπρόντγουεϊ.

Η ηθοποιός είναι η Κάθριν Ροσέτερ. Αποκαλύπτει τα όσα έγιναν σε άρθρο της στο Hollywood Reporter. Περιγράφει πως ο Ντάστιν Χόφμαν από ήρωάς της, ο άνθρωπος που ουσιαστικά τη βοήθησε να ξεκινήσει την καριέρα της, έγινε ο προσωπικός της εφιάλτης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο (80 ετών σήμερα) Ντάστιν Χόφμαν κατηγορείται για ανάλογη συμπεριφορά προς πρωταγωνίστριές του. Κι άλλες γυναίκες, μεταξύ τους η Μέριλ Στριπ, τον έχουν κατηγορήσει πως είχε χαϊδέψει τα στήθη ή τους γλουτούς του. Ο ίδιος, φυσικά, αρνείται τα πάντα. Όμως η λίστα συνεχώς μεγαλώνει.

Ντάστιν Χόφμαν: Από ήρωας, εφιάλτης

Η Κάθριν Ροσέτερ γράφει στο Hollywood Reporter πώς ο Ντάστιν Χόφμαν την άγγιζε με προσβλητικό τρόπο για μήνες, το διάστημα μεταξύ 1983 και 1985. Τότε συμπρωταγωνιστούσαν στο θεατρικό έργο «Ο θάνατος του εμποράκου», το οποίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1985.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, όταν ο ηθοποιός βοήθησε τη νεαρή τότε ηθοποιό να πάρει τον πρώτο της ρόλο στο Μπροντγουέι. Είχε αποθεώσει το ταλέντο της και την είχε πάρει υπό την προστασία του. Την είχε συστήσει στη γυναίκα του, την είχε καλέσει στο σπίτι του για φαγητό.

Η Κάθριν Ροσέτερ και ο Ντάστιν Χόφμαν – Φωτογραφία The Hollywood Reporter

Τα πράγματα, όμως, σύντομα εξελίχθηκαν σε μια «τρομακτική και αποκαρδιωτική εμπειρία», περιγράφει η Ροσέτερ.

Το ξενοδοχείο

Τρεις μέρες αφού πήρε το ρόλο για το θεατρικό στο Μπρόντγουει και κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας που έκαναν πρόβες, ο Χόφμαν την κάλεσε σε γεύμα. Όταν επέστρεφαν στο θέατρο, της είπε πως έπρεπε να κάνουν μια στάση στο ξενοδοχείο του.

Αναρωτήθηκε γιατί είχε κλείσει δωμάτιο ξενοδοχείου, αφού το σπίτι του ήταν πολύ κοντά στο θέατρο. Ήθελε, της είπε, να έχει την ευκαιρία να πηγαίνει να κοιμάται τα μεσημέρια ή να κάνει πρόβα τις ατάκες του.

Τον ακολούθησε στο δωμάτιο. Όταν μπήκαν, εκείνος πήδηξε στο κρεβάτι, έβγαλε το πουκάμισό του και της ζήτησε να του κάνει μασάζ στην πλάτη. Όταν μπήκε η καμαριέρα στο δωμάτιο, η Ροσέτερ ταράχτηκε και ο Χόφμαν έβαλε τα γέλια.

Ντάστιν Χόφμαν

Δεν ήταν η μοναδική φορά που θα της ζητούσε να κάνει μασάζ. Ο Χόφμαν της είχε ζήτησε επίσης επανειλημμένως να του κάνει μασάζ στο καμαρίνι του. Και της ζητούσε να τον αγγίζει «όλο και πιο ψηλά» στα πόδια του, κάτι που εκείνη αρνήθηκε να κάνει.

«Έβαλε τα δάχτυλά του μέσα μου»

Όταν έπαιζαν στο Σικάγο, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο σοβαρά. Για τις ανάγκες του ρόλου της (σ.σ. έπαιζε την ερωμένη του Χόφμαν) η Ροσέτερ φορούσε ένα κοστούμι εποχής. Χωρίς σουτιέν, με κομπινεζόν και ζαρτιέρες. Εκείνος, έβαλε το χέρι του κάτω από το κομπινεζόν, χαϊδεύοντάς την ψηλά στους μηρούς.

Προσπάθησε να απομακρύνει το χέρι του, λέει. «Δεν μπορούσα να του μιλήσω γιατί φορούσα μικρόφωνο», γράφει η Ροσέτερ. Δεν μπόρεσε να τον αντιμετωπίσει γιατί ήταν απασχολημένος με τον σκηνοθέτη και τον παραγωγό της παράστασης.

Και εκείνος συνέχιζε να είναι όλο και πιο επιθετικός. «Ένα βράδυ άρχισε να βάζει τα δάχτυλά του μέσα μου. Κάθε βράδυ επέστρεφα σπίτι κι έκλαιγα», γράφει.

«Πώς ο ίδιος άνδρας που έδωσε μάχη για να αναλάβω εγώ αυτόν τον ρόλο, ο οποίος είχε εγκωμιάσει τη δουλειά μου και σε μεγάλο βαθμό ήταν εκείνος που με βοήθησε να ξεκινήσω την καριέρα μου, εκείνος που μοιράστηκε μαζί μου τη σοφία του ως ηθοποιός, μπορούσε επίσης να εκμεταλλεύεται σεξουαλικά την εξουσία του; Ήταν δικό μου λάθος;», συνεχίζει η Ροσέτερ.

Περιγράφει επίσης πως ένα βράδυ, κατά τη διάρκεια παράστασης, την πλησίασε στα παρασκήνια. Την έπιασε από πίσω, σήκωσε το κοστούμι της και κρατώντας την, έδειξε σε όλο το συνεργείο τα στήθη της.

«Όταν βρήκα μια ευκαιρία, τον έσπρωξα πάνω σε έναν τοίχο και άρχισα να του φωνάζω “άντε γ@@@@ου! Άσε με ήσυχη!“. Με άφησε… για τρεις μέρες. Μετά, ξανάρχισε τα ίδια».

Όπως λέει η Ροσέτερ, ήθελε να καταγγείλει τον Χόφμαν στο συνδικάτο θεατρικών ηθοποιών. Αλλά την αποθάρρυναν «αξιοσέβαστοι επαγγελματίες». Την προειδοποίησαν ότι θα χάσει τη δουλειά της.

Και σιώπησε…

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις