Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ: «Λίγος» και στο αντίο του – Επί 20 λεπτά έπλεκε το εγκώμιό του και ο Μπάιντεν αόρατος

Ντόναλντ Τραμπ: «Λίγος» και στο αντίο του – Επί 20 λεπτά έπλεκε το εγκώμιό του και ο Μπάιντεν αόρατος

Εκανε τον απολογισμό της θητείας του. «Εγώ δεν ήμουν πολιτικός, αλλά εργολάβος και αποφάσισα να κάνω την Αμερική μεγάλη» ανέφερε ο Τραμπ. «Όλοι τρομοκρατηθήκαμε με την επίθεση στο Καπιτώλιο» είπε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε σήμερα τους Αμερικανούς “να προσευχηθούν” για την επιτυχία της επόμενης κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του.

“Αυτήν την εβδομάδα θα ορκιστεί μια νέα κυβέρνηση και προσευχόμαστε να καταφέρει να διατηρήσει την Αμερική σε ασφάλεια και ευημερία”, ανέφερε.

Στην 20λεπτη ομιλία του, ευχαρίστησε την Μελάνια Τραμπ και μετά όλη του την οικογένεια και στην συνέχεια τον αντιπρόεδρο Πενς. Μετά όλους τους συμβούλους του και τους συνεργάτες του αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες. 
“Ολοι τρομοκρατηθήκαμε με την επίθεση στο Καπιτώλιο” πρόσθεσε ότι η πολιτική βία δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανεκτή. 
 
“Εγώ δεν ήμουν πολιτικός, ένας εργολάβος ήμουν και αποφάσισα να κάνω την Αμερική μεγάλη ξανά γιατί είδα τις δυνατότητές της” ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του χρησιμοποιώντας την φράση που τον έφερε στον Λευκό Οίκο. 
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνοντας τον απολογισμό του, έδωσε έμφαση στην οικονομία, ενώ στα πρώτα  λεπτά του αποχαιρετιστήριου διαγγέλματός του, δεν υπήρχε πανδημία που τόσο πολύ χτύπησε τις ΗΠΑ. 
 
Μόλις όμως ο  Τραμπ αναφέρθηκε στην Κίνα και τις εμπορικές συμφωνίες, έκανε την “εμφάνισή του” στην ομιλία του και ο κινέζικος ιός, όπως τον αποκαλεί. «Επανεργοποιήσαμε τις συμμαχίες μας και ενώσαμε τα έθνη του κόσμου για να αντιμετωπίσουν την Κίνα, όπως ποτέ στο παρελθόν». 
 

Η αυτοαποθέωση και τα εμβόλια σε χρόνο ρεκόρ

 
Στη συνέχεια, ο Ντόναλντ Τραμπ, αυτοαποθεώθηκε για τα επιτεύγματά του στην οικονομία. 
 
Για τον κορονοϊό, ο είπε ότι θρηνεί για κάθε ζωή που χάθηκε αλλά επισήμανε ότι μέσα σε χρόνο ρεκόρ κατάφερε να φτιάξει 2 εμβόλια!
Το τείχος της ντροπής που ύψωσε στα σύνορα με το Μεξικό, το παρουσίασε ως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του.  Ο ίδιος υποστήριξε ότι εξαφάνισε τον ISIS και μίλησε για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Τόνισε επίσης ότι ο ίδιος έφερε ειρήνη στη Μέση Ανατολή. «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή ήμουν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε έναν καινούργιο πόλεμο», ήταν τα λόγια του. 
 
 
Ανέφερε ότι διάλεγε πάντα το δύσκολο δρόμο και μόνη του έγνοια ήταν ο εργαζόμενος Αμερικανός και η αμερικανική οικογένεια. 
Ο Ντόναλντ Τραμπ, έκανε επίκληση στο εθνικό συναίσθημα του κάθε Αμερικανού και  αναφορά στην ελευθερία του λόγου που είναι το υπέρτατο αγαθό.
 
 

Το πρόγραμμα της αποχώρησης Τραμπ

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, για να πάει στο σπίτι του, στην Φλόριντα, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσει το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One όσο έχει αυτό το δικαίωμα και θα φτάσει στον προορισμό του γύρω στο μεσημέρι της 20ης Ιανουαρίου, πριν ο Τζο Μπάιντεν ορκιστεί.

Το μέχρι στιγμής πρόγραμμα δείχνει ότι ο Τραμπ ”σχεδιάζει να προσγειωθεί στο Δυτικό Παλμ Μπιτς της Φλόριντα στις 11 το πρωί της Τετάρτης, καθώς θα έχει απομείνει μόνο μία ώρα στην προεδρία του. Από το μεσημέρι της 20ης Ιανουαρίου, δεν θα έχει πλέον πρόσβαση στο Air Force One” έγραψε στο Twitter o Μπεν Τρέισι του CBS.

Μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Τραμπ δεν θα είναι πια ο ισχυρότερος άνδρας των ΗΠΑ και δεν θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το προεδρικό αεροσκάφος. Οι πρόεδροι των ΗΠΑ χρησιμοποιούν συνήθως κάποιο άλλο κυβερνητικό αεροσκάφος για να αρχίσουν την ζωή τους ως πολίτες.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, υπάρχουν και άλλα σχέδια για την τελευταία ημέρα του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος έστειλε προσκλήσεις για την εκδήλωση αποχώρησης του Τραμπ, στις 8 το πρωί, στην αεροπορική βάση Αντριους του Μέριλαν. Οι καλεσμένοι μπορούν να συνοδευόνται από άλλα πέντε άτομα, θα πρέπει όλοι να φορούν μάσκες και θα πρέπει να φτάσουν επί τόπου μεταξύ 06:00 και 07:15 το πρωί της Τετάρτης. Ο Τραμπ επιθυμεί να περπατήσει πάνω στο κόκκινο χαλί, να τιμηθεί με βολές 21 όπλων και να αποχαιρετιστεί από στρατιωτική ορχήστρα.

Η αναχώρησή του με ελικόπτερο από τον Λευκό Οίκο θα είναι πιο διακριτική. Θα παραστούν κάποιοι συνεργάτες του και οι καλεσμένοι θα είναι λίγοι – κυρίως λόγω των αυστηρότατων μέτρων ασφαλείας στην Ουάσινγκτον ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις