Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ καρατόμησε τον γενικό επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον γενικό επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ καθαίρεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, διότι διενεργούσε έρευνα για τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, κατήγγειλε βουλευτής των Δημοκρατικών, μιλώντας περί δυνητικά παράνομης πράξης αντιποίνων.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε την καθαίρεση του γενικού επιθεωρητή του Στιβ Λίνικ τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, χωρίς να διευκρινίσει γιατί.

Από τη δική του πλευρά ο Δημοκρατικός πολιτικός Έλιοτ Ένγκελ, επικεφαλής της επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε πως ενημερώθηκε ότι ο Λίνικ είχε αρχίσει να διενεργεί έρευνα για τον Πομπέο.

«Το γεγονός ότι ο κ. Λίνικ καθαιρέθηκε εν μέσω μιας τέτοιας έρευνας αφήνει να εννοηθεί ότι επρόκειτο για παράνομη πράξη αντιποίνων», πρόσθεσε ο Ένγκελ.

Ένας βοηθός Δημοκρατικού πολιτικού στο Κογκρέσο που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί ανέφερε ότι ο Λίνικ ερευνούσε τις καταγγελίες κατά τις οποίες ο Πομπέο έχει αναθέσει σε πολιτικό υπάλληλο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να διευθετεί προσωπικές υποθέσεις του ιδίου και της συζύγου του.

Ο Πομπέο ταξιδεύει συχνά σε όλο τον κόσμο με κυβερνητικό αεροσκάφος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, κάτι που κάνει αρκετούς να τρίζουν να δόντια, καθώς η Σούζαν Πομπέο δεν έχει κανέναν επίσημο ρόλο.

Αιχμές από την Πελόσι

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι έκρινε από την πλευρά της ότι ο Λίνικ «τιμωρήθηκε διότι εκτέλεσε με τιμή το καθήκον του να προστατεύει το Σύνταγμά μας και την εθνική μας ασφάλεια».

Εισαγγελέας επί σειρά ετών, ο Στιβ Λίνικ ονομάστηκε γενικός επιθεωρητής στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 2013, από τον προκάτοχο του Τραμπ, τον Δημοκρατικό Μπαράκ Ομπάμα, με αρμοδιότητα την επίβλεψη της ορθής διαχείρισης των 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει στη διάθεσή της η αμερικανική διπλωματία.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι νέος γενικός επιθεωρητής θα διοριστεί ο Στίβεν Ακάρντ, πρώην συνεργάτης του αντιπροέδρου Μάικ Πενς.

Πέρυσι ο Ακάρντ ανέλαβε επικεφαλής της υπηρεσίας ξένων αποστολών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρμόδιος για τις σχέσεις με διπλωμάτες άλλων χωρών που υπηρετούν στις ΗΠΑ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη από τη δολοφονία τριών παιδιών από τη μητέρα τους στη Μασαχουσέτη: «Έσφιγγε με λάστιχα γυμναστικής τον λαιμό τους»
Η υπεράσπιση δεν αμφισβητεί ότι η Κλάνσι σκότωσε τα παιδιά της, αλλά υποστηρίζει ότι έπασχε από σοβαρή επιλόχεια ψύχωση και βρισκόταν υπό ισχυρή φαρμακευτική αγωγή
Η Λίντσεϊ Κλάνσι
Τρόμος για γυναίκα στη Βρετανία: Η στιγμή που 51χρονος την παρασύρει με αυτοκίνητο και τη χτυπά με ρόπαλο μπέιζμπολ
Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Δικαστήριο του Στέμματος του Χαλ και, μετά από τριήμερη διαδικασία, οι ένορκοι έκριναν τον 51χρονο ένοχο για απόπειρα δολοφονίας
Ο 51χρονος Βρετανός, Lawrence Worville που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του γυναίκα και στη συνέχεια τη χτύπησε με ρόπαλο του μπέιζμπολ
Ο Τραμπ διακηρύττει το τέλος του πολέμου με το Ιράν - Υπογραφές ακόμα και το Σαββατοκύριακο στην Ευρώπη
Ρεπορτάζ του BBC για 6 βασικά αιτήματα της Τεχεράνης προκειμένου να βάλει την υπογραφή της σε συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τη λήξη της στρατιωτικής σύγκρουσης - Καμία αντίδραση μέχρι στιγμής από το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ