Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ νιώθει υπέροχα στην τοποθεσία Μουσείο του Ολοκαυτώματος… [pics]

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις. Δεν πέρασαν πολλές ώρες από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ είπε, απευθυνόμενους σε Ισραηλινούς, πως έρχεται από τη Μέση Ανατολή (!) και ήρθε ακόμη μια γκάφα του Αμερικανού προέδρου. Που ενημέρωσε, πάλι τους Ισραηλινούς, πόσο υπέροχα (!) πέρασε στο μουσείο για τα θύματα της μεγαλύτερης γενοκτονίας του αιώνα μας, το Ολοκαύτωμα!

Όπως κάθε επίσημος που “σέβεται” τον εαυτό του, ο Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη του επίσκεψη στο Ισραήλ ως πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφτηκε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem στην Ιερουσαλήμ για να αποτίσει τα σέβη του στα εκατομμύρια των Εβραίων που έπεσαν θύματα της βαρβαρότητας των ναζί.

Το αν απέτισε φόρο τιμής είναι… αμφισβητήσιμο. Κι αν το έκανε, το έκανε με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Και φυσικά “πέφτει” το δούλεμα της… αρκούδας. Και θα καταλάβετε γιατί…

Ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγος του Μελάνια Τραμπ υπέγραψαν στο βιβλίων επισκεπτών. Και επέλεξε να γράψει ο Τραμπ, όπως φανερώνουν οι φωτογραφίες που ανέβασε στο twitter ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Raoul Wootliff: «Είναι μεγάλη τιμή να είμαι εδώ με όλους μου τους φίλους (;!)». Ως εδώ, ας πούμε καλά. Είχε και συνέχεια όμως το μήνυμα. Αχρείαστη και άστοχη… «Τόσο υπέροχα και δεν θα ξεχάσω ποτέ!».

«Ξέχασε: Θα σας δω το άλλο καλοκαίρι» ήταν το εύστοχο και άκρως ειρωνικό σχόλιο του Ισραηλινού δημοσιογράφου.

Στο δε μήνυμα που άφησε στην προεδρική κατοικία στο Ισραήλ, μέσα σε λίγους χαρακτήρες (πάλι) ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να χρησιμοποιήσει δυο φορές την (αγαπημένη του, πιο πολύ κι από το twitter) λέξη Great! «Είναι τόσο μεγάλη (great) τιμή να βρίσκομαι στο Ισραήλ και να είμαι με όλους τους σπουδαίους (great ξανά) φίλους μου».

Και μόλις ο Wootliff ανέβασε τις φωτογραφίες, το ίντερνετ πήρε… φωτιά. Το πρώτο που σχολιάστηκε ήταν πως το μήνυμα που άφησε ο Τραμπ στο μουσείο του Ολοκαυτώματος δεν είχε καν 140 χαρακτήρες (όσες είναι το όριο σε ένα tweet) και αυτό ως λάτρεις του twitter και άνθρωπος που tweet-αρει περισσότερο απ’ όσο ενδεχομένως σκέφτεται, θα έπρεπε να το ξέρει.

Για το New York Magazine, το μήνυμα του Τραμπ μοιάζει περισσότερο με… παιδικό λεύκωμα!

Και ο χαμός έγινε ακόμη μεγαλύτερος όταν ο Wootliff αποκάλυψε και το μήνυμα που είχε αφήσει ο Ομπάμα όταν επισκέφτηκε το Ισραήλ το 2013. «Νιώθω ταπεινός και εμπνευσμένος να επισκέπτομαι τον οραματιστή που ξεκίνησε την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Είθε οι δυο χώρες να έχουν το ίδιο όραμα και την ίδια θέληση να εξασφαλίσουν την ειρήνη και την ευημερία για τις επόμενες γενιές».

Γρήγορα εμφανίστηκε και το μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα από την επίσκεψη του 2008! Που το λες… λίγο μεγαλύτερο από αυτό που άφησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: CNN

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε