Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχεται σε ηχογράφηση ότι κράτησε απόρρητο έγγραφο για επίθεση στο Ιράν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να έφυγε από τον Λευκό Οίκο το 2021 – και να επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει – αλλά φαίνεται πως φεύγοντας πήρε ως… αναμνηστικά κάποια απόρρητα έγγραφα και συγκεκριμένα ένα έγγραφο για ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν.

Ειδικότερα όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους μια ηχογράφηση, που χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2021, στην οποία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραδέχεται πως μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο διατήρησε στην κατοχή του απόρρητο έγγραφο του Πενταγώνου σχετικά με ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση επιβεβαιώσει την αποκάλυψη του CNN, το οποίο επικαλείται περιγραφές από καλά πληροφορημένες πηγές που δεν κατονομάζονται.

Το σχόλιο του Τραμπ υποδηλώνει ότι επιθυμούσε να κοινοποιήσει πληροφορίες, αλλά γνώριζε τους περιορισμούς σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό απόρρητων εγγράφων, ανέφεραν δύο πηγές που επικαλείται το CNN.

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ που έχει αναλάβει επικεφαλής δύο ερευνών σε βάρος του Τραμπ – η πρώτη αφορά την αμφισβήτηση της εκλογικής ήττας από τον Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020 και η δεύτερη τον χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων – δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την αποκάλυψη του CNN. Εκπρόσωπος του Τραμπ απέφυγε επίσης να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Εντάλματα σύλληψης για διαφθορά κατά προσώπων που συνδέονται με το τουριστικό σχέδιο της οικογένειας Τραμπ
Από τους 20 ανθρώπους που καταζητούνται, τέσσερις συνελήφθησαν το Σάββατο (13/6/26), ανακοίνωσε η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο τουριστικό σχέδιο του Κούσνερ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Αλβανία: Διαδηλωτές γκρέμισαν τους φράχτες στο εργοτάξιο στο υπό κατασκευή θέρετρο του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ
Οι Αλβανοί διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες κατά ενός σχεδιαζόμενου πολυτελούς θέρετρου που υποστηρίζεται από μια εταιρεία που συνδέεται με τον Τζάρεντ Κούσνερ
Protesters who say their land has been taken unjustly, tear down the fence where a tourist resort is to be built by the Adriatic coast, in Rrjoll, near Shkodra, Albania, June 13, 2026. REUTERS/Florion Goga