Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραστεί στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα πάει στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου στη Ρώμη, η οποία αναμένεται μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο.

«Η Μελάνια και εγώ θα πάμε στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου, στη Ρώμη» ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (21/04/2025).

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια κτίρια σε όλη τη χώρα, σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο, τον οποίο χαρακτήρισε «καλό άνθρωπο» που «δούλευε σκληρά».
«Αγαπούσε τον κόσμο. Είναι τιμή να το κάνουμε αυτό» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος να σημειωθεί πως είχε επικριθεί σκληρά από τον πάπα Φραγκίσκο για την αντιμεταναστευτική πολιτική του.
Η δήλωση αυτή έγινε κατά το «κυνήγι των αυγών» που οργανώνει κάθε χρόνο ο Λευκός Οίκος το Πάσχα.
Ο Τραμπ είπε επίσης ότι δεν ξέρει ακόμη αν θα πάει στο Βατικανό για την κηδεία του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε εξέλιξη οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν στην Ελβετία για το τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή της ιρανικής διαπραγματευτικής ομάδας ότι το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει όσο δεν γίνεται σεβαστή η εκεχειρία στον Λίβανο
Συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν
«Ώρα μηδέν» για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν ξεκινούν τις συνομιλίες στην Ελβετία με φόντο τις συγκρούσεις στον Λίβανο
Ισραήλ και Χεζμπολάχ συνεχίζουν τον πόλεμο στον Λίβανο, παρά την συμφωνία για κατάπαυση του πυρός - «Διπλωματικό θρίλερ» στα Στενά του Ορμούζ λίγο πριν την τελευταία συμφωνία ΗΠΑ με Ιράν
Τζέι Ντι Βανς