Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να απελάσει τον πρίγκιπα Χάρι – «Είπε ψέματα για τη βίζα;»

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να απελάσει τον πρίγκιπα Χάρι – «Είπε ψέματα για τη βίζα;»

Υπονοούμενα σχετικά με την άδεια παραμονής του πρίγκιπα Χάρι στις ΗΠΑ άφησε ο πρώην αμερικανός πρόεδρος, ο Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του που αναμένεται να μεταδοθεί το βράδυ της Τρίτης (19.3.2024).

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ στον ακροδεξιό πρώην πολιτικό Νάιτζελ Φάρατζ ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι ο πρίγκιπας Χάρι θα μπορούσε να απελαθεί.

Αυτά αναφέρει σε στιγμιότυπο της συνέντευξης που δόθηκε στη δημοσιότητα από το GB News. O Τραμπ ακούγεται να μιλά για τη βίζα του πρίγκιπα Χάρι, λέγοντας ότι ο πρίγκιπας, ο οποίος ζει τώρα στην Καλιφόρνια, δεν θα έπρεπε να τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης.

«Θα πρέπει να δούμε αν ξέρουν κάτι για τα ναρκωτικά και αν είπε ψέματα θα πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα», σημείωσε ο Τραμπ. «Το οποίο μπορεί να σημαίνει… να μην μείνει στην Αμερική;» ρώτησε ο Νάιτζελ Φάρατζ, με τον Τραμπ να απαντά: «Ω, δεν ξέρω. Θα πρέπει να μου πείτε εσείς. Απλά πρέπει να μου πείτε».

Σημειώνεται πως η βίζα του πρίγκιπα Χάρι βρίσκεται στο επίκεντρο διαμάχης καθώς μετά από καταγγελίες του think tank, Heritage Foundation. Οι αιτούντες για ορισμένες αμερικανικές βίζες πρέπει συνήθως να αποκαλύπτουν αν έχουν πάρει ποτέ ναρκωτικά, και κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει στην απόρριψη της αίτησής τους.

Μάλιστα, κάποια δημόσια πρόσωπα έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα κατά την είσοδό τους στις ΗΠΑ λόγω της αναφερόμενης χρήσης ναρκωτικών.

Στα απομνημονεύματά του “Spare”, ο Χάρι παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση διαφόρων ναρκωτικών και ψυχεδελικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης, της μαριχουάνας και παραισθησιογόνων μανιταριών, αλλά δεν είναι σαφές αν αυτά δηλώθηκαν στη αίτηση του για τη βίζα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις